Banner

Fagstoff

Hold deg oppdatert

Her finner du artikler, foredrag, blogginnlegg og fagbøker om kommunikasjon. Velg kategorien du vil lære mer om.

Video

Medlem

Faglig frokost – den vanskelige åpenheten

Kommunikasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, og kommunikasjonsdirektør i Statkraft, Claus Sonberg, er gjester i årets første faglige frokost og tema er utfordringer knyttet til åpenhet. Åpenhet er viktig i et velfungerende samfunn. Den skaper tillit. Samtidig er ikke åpenheten alltid like enkel. Hvordan jobber man med åpenhet når virksomhetenes næringer skaper mye engasjement og sterke følelser i befolkningen? Kan og bør kommersielle og statlige aktører delta i den politiske debatten om sine forretningsområder?

Medlem

Faglig frokost: Internkommunikasjon

Internkommunikasjon kan være nøkkelen til et godt og effektivt arbeidsmiljø, men også en driver for kulturbygging, trivsel og samhold blant kolleger. Hvordan bygge den kulturen vi ønsker oss? Hva oppnår vi med spesielle anledninger som julemarkeringer, interne kampanjer og feiringer? Og hva må vi huske på hver dag hele året? Kommunikasjonsrådgiver Fredrik Meilegård Arnesen fra OBOS og senior kommunikasjonsrådgiver Marit Dorothea Bjørnstad fra Bufdir har begge lang erfaring med internkommunikasjon fra flere virksomheter. Sammen med programleder Anne-Lise Mørch von der Fehr forsøker de å finne nøkkelen til god internkommunikasjon.

Medlem

Faglig frokost: Er du klar for en krise?

Når en krise inntreffer, er god kommunikasjon helt essensielt. Vi må kommunisere godt og effektivt internt, og vi må kommunisere tydelig og tillitsvekkende eksternt. Men hva skal til for å oppnå dette? Og ikke minst - hva blir konsekvensene når vi trår feil? Kristine Meek er partner i Sannum og Bergestuen og har erfaring fra krisehåndtering i både næringsliv, frivillige organisasjoner og offentlig virksomhet. Rune Mørck Wergeland er partner i Wergeland Apenes strategi og kommunikasjon. Han har også erfaring med krisekommunikasjon fra både inn- og utland i offentlig og privat sektor, og har blant annet vært kriseansvarlig i NRK.