Banner

Om oss

Fordelen med et faglig nettverk

Kommunikasjonsforeningen er landets største faglige interesseorganisasjon for kommunikasjonsmedarbeidere. Foreningen har rundt 4000 medlemmer fra hele landet i privat og offentlig sektor. 

Vår oppgave

 

Kommunikasjonsforeningens hovedoppgave er å posisjonere kommunikasjonsfaget og styrke kommunikasjonsfolks kompetanse. Det gjør vi blant annet ved å tilby et bredt spekter av kurs, seminarer og medlemsmøter.
Kommunikasjonsforeningen har etablert etiske retningslinjer for kommunikatører, og har et etisk råd som kan bistå medlemmene.

Organisasjonen

Sentralstyret, rådene og lokallagene er sammensatt av faglig dyktige og entusiastiske medlemmer som bidrar på frivillig basis. Kommunikasjonsforeningen har følgende organer:
Banner

Landsmøtet

Landsmøtet er foreningens høyeste organ og holdes innen utgangen av april hvert annet år. Her fastsettes mål og strategi for foreningens virke.

LES MER
Banner

Sentralstyret

Sentralstyret er foreningens høyeste organ mellom landsmøtene og leder foreningens daglige arbeid. Arbeidet utøves på grunnlag av vedtektene, strategiplan og rammebudsjett vedtatt av landsmøtet.

LES MER
Banner

Lokal- og studentlag

Kommunikasjonsforening har ti lokallag, i tillegg til tre studentlag, som skal fremme foreningens formål og være lokale fora for kommunikasjonsfaglige spørsmål. Det holdes blant annet fire gratis medlemsmøter i året i hver region, samt en rekke andre kurs og arrangementer.

LES MER
Banner

Fagråd for kompetanse

Fagrådet har ansvar for Kommunikasjonsforeningens kurs- og kompetansetilbud. Kursene skal bidra til å styrke medlemmenes faglige dyktighet. De retter seg spesielt mot medlemmer, men også mot andre med arbeid som krever kommunikasjonsfaglig forståelse.

LES MER
Banner

Etisk råd

Etisk råd setter yrkesetikk for kommunikatører på agendaen. De hjelper medlemmer som opplever etiske utfordringer i jobben, og de deltar i offentlig debatt. Har du opplevd etiske utfordringer i forbindelse med arbeidet som kommunikatør? Da vil vi gjerne hjelpe deg.

LES MER
Banner

Global Alliance

Global Alliance for Public Relations and Communications Management (GA) er en forening for de største PR- og kommunikasjonsforeningene og -institusjonene i verden. Kommunikasjonsforeningen er også medlem. Totalt representerer GA mer enn 160 000 praktikere. GAs oppdrag er å samle PR-bransjen og heve den profesjonelle standarden.

Banner

Vår historie

Kommunikasjonsforeningen er et resultat av sammenslåingen av Informasjonsforeningen og Forum for Offentlig Informasjon (FOI) i november 1999.

LES MER

Strategi og vedtekter

 

Foreningens arbeid utøves på grunnlag av vedtektene og strategiplan vedtatt av landsmøtet.

Les strategi og vedtekter

Mangfold

 

Vi ønsker en mangfoldig bransje der alle er inkludert og representert.

Gå til guider og verktøy

Sekretariatets kontaktinformasjon:

icon_mail_blue

 

Post-/fakturaadresse:
Kommunikasjonsforeningen
Postboks 9050 Grønland, 0133 Oslo
PDF-faktura: 981310950@regnskapsbilag.no
Vippsnr.: 565430 Kommunikasjonsforeningen (merk betalingen med navn og hva det gjelder)  

icon_phone_blue

 

Telefon: 23 31 59 00 (kl. 9-14)
E-post: post@kommunikasjon.no
Org. nr.: 981 310 950

icon_place_map_blue
 

Besøksadresse:

Kommunikasjonsforeningen
Brugata 19, 0186 Oslo

Pressekontakter

Therese har tidligere vært seksjonsleder i Nasjonalbiblioteket, kommunikasjonsrådgiver i Energi Norge og redaktør i Budstikka. Hun har masterprogrammet "PR-ledelse og strategisk kommunikasjon" fra Handelshøyskolen BI og er utdannet journalist fra University of Westminster.

Person

Therese Manus

Daglig leder
48 06 44 62
therese@kommunikasjon.no
Person

Svein Inge Leirgulen

Leder, Sentralstyret
Kommunikasjonsdirektør
Tekna
97 72 31 33
leirgulen@gmail.com
Person

Lene Bergmann

Nestleder, Sentralstyret
Daglig leder
Mannheimer AS
99 00 46 53
lene@mannheimer.no

Bildearkiv

Se bilder

Sekretariatet

Therese har tidligere vært seksjonsleder i Nasjonalbiblioteket, kommunikasjonsrådgiver i Energi Norge og redaktør i Budstikka. Hun har masterprogrammet "PR-ledelse og strategisk kommunikasjon" fra Handelshøyskolen BI og er utdannet journalist fra University of Westminster.

Person

Therese Manus

Daglig leder
48 06 44 62
therese@kommunikasjon.no

Mari har tidligere vært redaksjonssjef og journalist i Kampanje, journalist i NRK, markedsanalytiker i Opinion og er forfatter av fagbøker. Hun har journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo og er Cand. Polit. fra Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Person

Mari Mellum

Redaktør
95 16 60 74
mari@kommunikasjon.no

Susanne har ansvar for administrative oppgaver og prosjekter. Hun kan også kontaktes ved bestilling av annonser. Susanne har tidligere arbeidet med service og kvalitetssikring i blant annet Color Line og er utdannet i reiselivsfag.

Person

Susanne K. Dalvik

Administrasjonskonsulent
92 82 73 91
susanne@kommunikasjon.no

Malin er prosjektleder for Høstseminaret og Kommunikasjonsdagen. Hun jobber også med foreningens digitale kanaler. Malin har en bachelorgrad i PR, kommunikasjon og media fra Høgskulen i Volda.

Person

Malin Sundby Revaa

Seniorrådgiver kommunikasjon og konferanse
93 49 44 33
malin@kommunikasjon.no

Steffen er foreningens rådgiver for lokallagene og har i tillegg ansvar for ulike administrative oppgaver. Tidligere seniorrådgiver HR i det tyske asyl- og migrasjonsdirektoratet. Steffen er utdannet i offentlig administrasjon og ledelse og har i over 12 år hatt ulike frivillige verv i sin fagforening. 

Person

Steffen Kollmann

Administrativ koordinator
90 51 70 80
steffen@kommunikasjon.no

Anders videreutvikler foreningens kurstilbud i samråd med Fagrådet for kompetanse og markedsfører foreningens medlemstilbud. Tidligere kommunikasjonsrådgiver i Iteo. Anders har utdanning i Medievitenskap fra UiO og Strategi og PR fra Høyskolen Kristiania avdeling Westerdals.

Person

Anders Ringen

Prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver
95 78 79 21
anders@kommunikasjon.no

Åpenhetsprisen

 

Kommunikasjonsforeningen deler årlig ut Åpenhetsprisen for å berømme åpenhet innenfor kommunikasjonsfaget.
Prisen kan gis til en person eller en virksomhet, og alle kan nominere kandidater.

Les mer

Stipend til masterstudenter

Tar du en master i PR og kommunikasjon?
Kommunikasjonsforeningen vil gjerne oppmuntre flere masterstudenter til å skrive oppgaver som setter faget vårt under lupen. Kommunikasjonsstudenter på masternivå er velkomne til å søke stipend uavhengig av hvilket studiested de tilhører.

Søk stipend

Rutiner for varsling av trakassering

Kommunikasjonsforeningen har nulltoleranse for trakassering. Alle ansatte, frivillige, tillitsvalgte og medlemmer har rett til, og oppfordres til, å varsle om uakseptabel atferd i organisasjonen og på foreningens møteplasser.

Hva, hvordan og til hvem varsler du?