Banner

Årets 10 beste tips og artikler

2018 går mot slutten, og vi har samlet noen av våre skriftlige høydepunkter i år. Perfekt dersom du har litt ekstra tid i julen, eller hvis du ønsker å starte det nye året med en faglig oppfriskning.

Stemmestyring ble for første gang lansert på norsk i 2018. Her er det du må vite hvis du vurderer å ta stemmen i bruk:

KI og digital kommunikasjon
Klar for tale? Om stemmestyring og smarthøyttalere.
Les mer

I noen regioner i Norge kan man som leder snakke rett frem og kalle en spade for en spade. I andre regioner bør en leder bruke mer tid på å lytte før hun selv snakker.
Gillian Warner-Søderholm

Få fem tips til god lederkommunikasjon og les om hva slags type ledere nordmenn foretrekker:

Internkommunikasjon
Den perfekte lederkommunikasjonen
Les mer

Er du sikker på hvor kommaet skal stå? Eller hva som er de vanligste feilene? Dette innlegget fra PR-prat hjelper deg godt på vei:

Språk og retorikk
Førstehjelp for kommatrengende
Les mer

Når du jobber med tekst er det også alltid viktig å huske på målgruppen din. Her lærer du hvordan du analyser interessentene dine og lager interessentkart:

Strategisk kommunikasjon
Interessentanalyse og interessentkart - hva og hvordan?
Les mer

Dersom du jobber med innhold til nett og vil ha bedre oversikt over hva brukerne gjør og hvordan de oppfører seg, bør du sjekke ut dette innlegget. Er du allerede god i Analytics kan du komme med ønsker til det neste blogginnlegget. 

Måling og evaluering
Kom i gang med Google Analytics
Les mer

Ledig stilling søkes

Ledige stillinger er noe som opptar våre medlemmer året rundt. Enten de er på jakt etter ny jobb, lurer på hva det søkes etter eller bare vil følge med på jobbmarkedet.

Alle vet at god kommunikasjon er viktig. Så hvorfor går vi så ofte i fella og lander på middelmådig kommunikasjon når vi skal rekruttere gode kommunikatører?
Trine Larsen

Les innlegget om tekst i stillingsannonser her:

Språk og retorikk
Sultefôret på godt språk?
Les mer

Her finner du alle ledige kommunikasjonsstillinger.

Nytt om og fra faget

Kommunikatørens rolle overfor mediene blir stadig diskutert. Hvordan bør forholdet egentlig være?

Medierelasjoner
Når mediene krever svar. Hvor går grensene for kommunikatørens rolle?
Les mer

Kommunikasjonsforeningen deler årlig ut Åpenhetsprisen til noen som har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet og innsyn i forhold ved det norske samfunnet, det politiske systemets forvaltning, eller offentlige og private virksomheter. I 2018 var det Oslo tingrett som fikk prisen for deres systematiske arbeid med åpenhet og meroffentlighet. Les mer om det her: 

Samfunnsansvar og etikk
Åpenhetsprisen 2018 til Oslo tingrett
Les mer

Hvis man skal være en pådriver for åpenhet, er kunnskap et viktig våpen. Det er mye lettere å tørre å være åpen når du er trygg på regelverket.
Irene Ramm

Alle har et ansvar for å bidra til anstedighet og opplysning, og kanskje særlig vi som jobber med kommunikasjon. Les Thomas Hylland Eriksen innlegg om kommunikatører og kampen for relevans:

Samfunnsansvar og etikk
Kampen for relevans
Les mer

Mer faglig påfyll?

Ønsker du enda litt faglig påfyll det neste året? Du kan allerede nå melde deg på alle vårens kurs, sikre deg plass før de mest populære blir fulle.

Vi har kurs om blant annet Facebook-annonsering, infografikk, årsrapporten, endringskommunikasjon, tekstproduksjon og lederkommunikasjon.

Vårens kurs

Vi har også åpnet påmeldingen til Kommunikasjonsdagen 2019: Hva betyr det å være autentisk i en tid der det hevdes at fakta og sannhet er blitt relative begreper? Hvilke grep kan du ta for å styrke din virksomhets eller merkevares troverdighet, og hvilke feller bør du unngå? Og ikke minst: Hvordan bygge troverdighet digitalt? På Kommunikasjonsdagen 2019 byr vi på innsikt om verdien av tilgang på brukerdata, ærlig historiefortelling og etikk i algoritmer. Bli med hvis du vil vite hvordan du kan jobbe med autentisitet i praksis!

Kommunikasjonsdagen 2019

Vi håper du likte denne julegaven og at vi sees til nye, lærerike leseropplevelser også i 2019!

God jul og godt nytt år!

Siste saker

Har du lest disse?