Banner
Samfunnsansvar og etikk

Motivasjon, hvor er du?

Vi vet hvordan du har det, nå. Du er tilbake på jobb, kikker ut av vinduet og tenker: "Er det virkelig sånn livet skal fortsette?". Slapp av, dette er helt normalt i slutten av august, og vi er her for å hjelpe deg!

Noen ganger skjønner vi ikke hvor bra vi har det før det er over. Ferie er et godt eksempel på dette. Når ferien nærmer seg slutten ser vi på våre nærmeste og tenker at det faktisk skal bli litt godt å komme tilbake på jobb. Men når vi igjen sitter der foran pc-én og scroller gjennom en halvmuggen mailboks, slår det oss: Dette kan umulig være meningen med livet?

Heldigvis er det sjelden bruk for dramatiske snuoperasjoner. Vi anbefaler å prøve en dose motivasjon som motgift mot motløshet og andre høstfølelser. Start med å lese noen fagartikler via lenkene under, og spe gjerne på med ny viten i form av et kurs. Her er noe av det vi har å tilby:

Skal du stå foran et publikum denne høsten?

Lite gir så god følelse som å snakke for en forsamling – stor eller liten – og å oppleve at de lytter og blir engasjerte av det du sier. Samtidig er det få ting folk gruer seg så mye til, som det å ta ordet i en forsamling. Vil du bli bedre på å lage gode presentasjoner, ta ordet og engasjere?

Mina Gerhardsen har skrevet en tekst for oss om hvordan du kan forberede deg skriftlig på det du vil og skal si. Det handler i bunn og grunn om å skrive en god tale, også når det ikke er bryllup eller konfirmasjon, men jobb.

Språk og retorikk
Virker det med taletriksbonanza?
Les mer

Hvis du synes teksten er interessant, eller vil dykke dypere ned i materien, så holder hun også kurs denne høsten om det samme temaet.

Vi tilbyr også et kurs i presentasjonsteknikk. Alle trenger ikke bli supertalere, men de fleste kan lære noen triks for å bli enda bedre. 

Og synes du dét er å sikte litt lavt? Da får du lære av de beste, som vi dessverre ikke hadde budsjett til å hyre, men vi har en bok  å anbefale:

Språk og retorikk
De største taler
Forfatter: Anders Agner Pedersen Forlag: Lindhardt & Ringhof, 2022

Er du interessert i hva som kjennetegner taler som får verden til å lytte og kanskje endre seg? Den danske USA­ eksperten Anders Agner Pedersen skriver (på dansk) om de største presidenttalene i histo­rien og triksene bak.

Embed article image

Lyst til å bli bedre på medierelasjoner?

Journalister kan være noe herk, men de er også veldig gode å ha. Vi oppfordrer alle til å lese Vær varsom-plakaten. Når du vet hvilken rolle pressen har og hvilke rettigheter du selv har som kilde, er det lettere å oppnå en god dialog.

Les også hva vår daglige leder Anne-Lise Mørch von der Fehr skriver om forholdet mellom kommunikasjonsarbeidere og pressen, hvis du ikke alt har gjort det. Anne-Lise har lang fartstid fra Norges største avis, og vet hva hun snakker om:

Medierelasjoner
Du kan si nei til nyhetsjaget
Les mer

Og hvis du er engstelig for hva kolleger på jobben kan finne på å si til journalister uten din og resten av kommunikasjonsavdelingens velsignelse, så trekk pusten helt ned i magen og les denne saken om ytringsfrihet på jobben:

Samfunnsansvar og etikk
Snakk for deg selv!
Les mer

Denne er også interessant og nyttig:

Medierelasjoner
Få meg på!
Les mer

Vil gå dypere i materien har vi et todagers-kurs om hvordan du kan oppnå bedre synlighet i mediene. Du vil treffe engasjerte og etterspurte kursholdere, samt andre kursdeltagere med samme mål og interesser som deg. Kanskje får du deg et lite nytt nettverk i år?

Og skulle krisen være ute kan det være lurt å ha litt verktøy i kassen. Rune Mørck Wergeland har 25 års erfaring med krisehåndtering og kommunikasjon. Og han holder også  kurs hos oss denne høsten!

Lære deg mer om KI?

Vi kommer ikke utenom kunstig intelligens. Er det noe folk er opptatt av, så er det KI. Foreløpig vet vi jo ikke hvor dette tar oss, men det kan umulig være bortkastet tid å sette seg en smule inn i tingenes tilstand. Vi lover å holde deg oppdatert med nye, gode artikler. Dette er noe av det vi allerede har skrevet praktisk om Chat GPT, spesifikt om hva som kan skje med jobben din, nå og veldig bredt om hva kunstig intelligens kan bety for faget vårt:

KI og digital kommunikasjon
Kunstig intelligens, hva nå?
Les mer

Vi har også populære kurs på området. Noen er allerede helt fulle, men dette kurset er satt opp på nytt og har fortsatt plasser igjen. Her får du  grunnleggende innføring i bruk av de nye verktøyene bygget på maskinlæring. For du har sikkert surfet litt rundt og lekt med ChatGPT, men vet du hvordan du best kan bruke det på jobb?:

Andre ting som er gøy:

Podkastproduksjon, bilderedigering, lederkommunikasjon eller nettsider som trenger en oppgradering? 

Se hele smørbrødmenyen av kurs

Og husk:

29. september kommer vi med nytt fagblad. Hold deg oppdatert på www.kommunikasjon.no.


Siste saker

Har du lest disse?