
Fagstoff
Hold deg oppdatert
Her finner du artikler, foredrag, blogginnlegg og fagbøker om kommunikasjon. Velg kategorien du vil lære mer om.
Video
Lost in translation; viktigheten av mangfold
Selv mellom to tilsynelatende like land, Norge og Storbritannia, finnes mange sosiale og kulturelle nyanser, som påvirker måten vi kommuniserer med hverandre på. Å oppdage disse ulikhetene kan være vanskelig, men å unngå de kan være ødeleggende. Virksomheter som opererer i Storbritannia har ofte mye større fokus på mangfold i sin kommunikasjon og hvordan de ønsker å fremstå ovenfor målgruppen enn sine norske motparter. På Kommunikasjonsdagen 2020 snakket Harriet Gridley om hvordan det var å sette opp det britiske kontoret til det norske selskapet No Isolation.
Det handler ikke om hva du forteller, men hvordan
Hvordan formidler du egentlig et budskap best mulig? På Kommunikasjonsdagen skal Kyoko Takeyama, coach i presentasjonsteknikk, vise oss hvordan vi kan skape kontakt med publikum, både intellektuelt og emosjonelt. Hun skal snakke om hvordan du formidler dine ideer mest mulig effektivt og vil gi deg konkrete råd du kan ta i bruk med en gang.
Fordypning: Retorikk
Foredragsholder: Eirik Vatnøy, Universitet i Oslo. Eirik Vatnøy, førsteamanuensis i moderne retorikk ved Universitetet i Oslo, vender tilbake til Bergen for å gi deg et dypdykk i retorikk. Hvordan finner du stemmen i organisasjonen din? Vatnøy vil fokusere på topikk som en måte å jobbe med retorikk på – og som et verktøy til å finne et felles retorisk uttrykk i en organisasjon. Vatnøy forsker på politisk retorikk, og har blant annet skrevet for Minerva og Civita.
PR-prat
Fagbøker
Språkentusiast Hans Andreas Tvedt har samlet sine favorittuttrykk og utforsker hvor de kommer fra.

En praktisk guide for dem som vil bli bedre til å stille spørsmål og gjennomføre profesjonelle samtaler, så informasjonen som kommer frem, blir mer relevant og pålitelig.

Desinformasjon er ikke den viktigste grunnen til at vi blir lurt i informasjonsflommen, mener forfatteren. Han skriver om våre egne «tankefeller» som preger debattene om klima, migrasjon og pandemier.

Kunsten å formidle forskning er en håndbok for de som vanligvis skriver akademiske tekster beregnet på fagfeller, men som ønsker å formidle faget til et større publikum.
Les anmeldelse av boken
