Banner
Språk og retorikk

Har du høye lederskuldre?

"Grønnvasking", "kansellering", "hacking" og "valutakollaps". Krisene har mange ansikt. – Kommunikasjonsledelse er blitt mer krevende fordi kommunikasjon er blitt mye viktigere, sier kursholder for Kommunikasjonsforeningen, Nils Apeland.

«Lederkommunikasjon». Smak på ordet. Hva betyr det egentlig?  Hvordan skal man som kommunikasjonsleder både favne klimatrussel, mangfold, krig i Europa og kunstig intelligens? For å nevne noe. Hva hvis det plutselig skjer noe som gjør at du og din arbeidsgiver havner i stormen med sur vind fra alle kanter?

Nils Apeland, kommunikasjonsrådgiver i Bedre kommunikasjon og leder av Talerlisten, har spesialisert seg på å kurse kommunikasjonsledere i nettopp ledelsekommunikasjon. Både den interne kommunikasjonen ledere og medarbeidere imellom, ledere imellom og den eksterne kommunikasjon fra leder og virksomhet ut til omverden.

– I dag er det mer utfordrende å lede kommunikasjonen i et selskap enn noen gang tidligere, uansett om det er innenfor det offentlige eller i privat næringsliv. Sammenhengen mellom det du sier og det du gjør er blitt synligere. Klare retningslinjer er viktigere. Du skal vite hva du driver med og hvorfor dere gjør det på den måten dere gjør det.

"Sammenhengen mellom det du sier og det du gjør er blitt synligere"
Nils Apeland

Lær av de beste

Nils Apeland har satt sammen et nytt, oppdatert kurs for kommunikasjonsledere, som går over to dager i oktober. Det er fortsatt plasser igjen. og i tillegg til å dele av egne erfaring, har han hentet inn ikke mindre enn fem kjente navn som vil dele av erfaringer og åpne for spørsmål og gi råd.

  • Claus Sonberg, kommunikasjonsdirektør i Statkraft.
  • Astrid Bugge Mjærum, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten.
  • Arman Vestad, rådgiver og foredragsholder.
  • Imac Zambrama, forsker i utviklingspsykologi ved Universitet i Oslo
  • Petter Gulli, bærekraftsekspert
  • Sherry Hakimnejad, ledelse og mangfold

Nettverk!

Klikk deg inn på kursoversikten vår og les en mer detaljert beskrivelse av kurset og foredragene her .

– I tillegg til foredrag har vi satt av god tid til diskusjoner og samtale. Det er min klare erfaring fra tidligere kurs at en viktig del av utbyttet er å møte andre ledere i samme situasjon som en selv, sier Apeland, som mener at uansett om man jobber i det private næringsliv eller i et statlig foretak, i et lite eller et større selskap, så vil man møte på noen av de samme problemstillingene.

- Mange ledere sitter litt alene med enkelte utfordringer fordi det kanskje ikke er noen som sitter på akkurat samme nivå som dem i bedriften. Da kan det være fint å treffe kolleger fra andre selskap og næringsområder.

Og hvis du nå tenker, interessant, men hva skal jeg gjøre mellom foredrag og middag hvis jeg er ør i hodet av alle ordene og alt det nye jeg har lært? Vel, Hotel Rivera i Moss er et spahotell...

Fordi du fortjener det.

Siste saker

Har du lest disse?