Banner

Kommunikasjonspodden

Hør på oss!

Hør her:
Factbox image

Abonner nå, få faglig påfyll hver uke!

Spotify
Apple Podcasts
Castbox
Google Podcasts
 

Kommunikasjonspodden er en podkastserie om hvilken rolle kommunikasjon spiller i samfunnet.

 

 

Hvorfor er kommunikasjon avgjørende i en krise? Hvordan får man fram sitt budskap i et hav av informasjon og desinformasjon? Kan man være åpen og ærlig - og samtidig lojal mot sin virksomhet?

Programleder Eirik Bergersen inviterer nye gjester i hver episode som deler sine historier og gir deg innblikk og debatt.

Redaksjonen forøvrig består av Mari Mellum (redaktør) og Malin Sundby Revaa.

Podkastserien har fått støtte fra Fritt Ord.

Oversikt over episoder

Vi tar opp temaer som krisekommunikasjon, grønn kommunikasjon, teknologi, desinformasjon, åpenhet og retorikk. Se alle publiserte episoder her.
Banner

Korona, krisekommunikasjon og kollektivtransport

Bli med bak kulissene hos viktige aktører for å forstå hvordan kommunikasjon virker i samfunnet. Hvordan har de kommunisert i koronakrisen for å nå frem med sitt budskap? Vi har med oss kommunikasjonsdirektør ved Folkehelseinstituttet, Christina Rolfheim-Bye, medieforsker Øyvind Ihlen og leder for kommunikasjon i Ruter, Eirik Andersen.

LES MER
Banner

Teknologi i en pandemi - redning eller risiko?

Koronapandemien har ført til hastedigitalisering av arbeidsplasser, klasserom, kultur og kommunikasjon. Og mange har lastet ned en app som overvåker hvor vi går. Hva har vi vunnet, hva har vi tapt, og hva bør vi gjøre nå? Hør professor i teknologiledelse, Tale Skjølsvik; direktør i Datatilsynet, Bjørn-Erik Thon og dokumentarfilmskaper Tonje Hessen Schei.

LES MER
Banner

Språk i kriser, politisk retorikk og budskap som bommet

Hvor viktig er ordene vi bruker? Hvilke tanker ligger bak? Og hva når fram? Vi har med oss mannen som tilpasser ordene til Erna Solbergs stemme - statssekretær Rune Alstadsæter. Retorikkforsker Magnus Hoem Iversen gir oss karakterboka for de politiske lederne som har utmerket seg språklig. Og forfatteren av “Hvit PR”, Umar Ashraf, forteller hvorfor budskapet ikke har nådd fram til alle.

LES MER
Banner

Åpenhet i kriser – nødvendig eller umulig?

Har den offentlige samtalen i koronakrisen vært åpen nok? Har vi fått informasjonen vi trenger fra den politiske ledelsen, helsesektoren og pressen? Og hvis ikke, hvem sin feil er det? Debatt mellom sjefredaktør Kirsti Huseby og kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne, og mellom stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen og lederen for Kommunikasjonsforeningen, Therese Manus. Medieforsker Jens Barland oppsummerer det hele.

LES MER
Banner

Desinformasjon, demokratiet og din rolle

Desinformasjon og falske nyheter. Hvor utbredt er det, hvor farlig er det - og ikke minst: hva kan vi gjøre med det? Vi snakker med redaktøren for Faktisk, Kristoffer Egeberg, og med Ørjan Nordhus Karlsson fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. I tillegg møter vi et firma som står midt oppi problemet: Tesla, ved kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland.

LES MER
Banner

Svensken, briten og kiwien

Krisekommunikasjon verden over. Hvor har en lykkes under koranapandemien, hvor har en feilet? Hva kan vi lære til en ny bølge eller til neste krise? Vi skal over grensen til Sverige, og spør: har kommunikasjonen fungert like dårlig som helsetiltakene? Over sjøen til Storbritannia, hvor den folkelige tilliten er på bånn. Men aller først skal vi helt på andre siden av jorda til New Zealand, for å finne det som ofte kalles verdens beste krisehåndtering.

LES MER

Vil du annonsere?

 

Les mer om annonsering