Banner

Fagstoff

Hold deg oppdatert

Her finner du artikler, foredrag, blogginnlegg og fagbøker om kommunikasjon. Velg kategorien du vil lære mer om.

Video

Medlem

Einar Duenger Bøhn: Amoralske systemer eller moralske hjelpere?

Vi overlater flere og flere avgjørelser til kunstig intelligente systemer, men jo viktigere avgjørelser vi overlater til slike systemer, jo viktigere er det at de oppfører seg bra. Vi må derfor bevege oss fra å bare utvikle kunstig intelligens, til å utvikle kunstig moral. Men hva er egentlig det, og hvordan kan det utvikles?

Medlem

Hanne Røislien: Bedrageri og begeistring 2.0

Det er lett å la seg blende av ny teknologi. Digitaliseringen tilbyr nye løsninger på problemene våre, nye duppedingser og software som skal gjøre oss mer effektive og spare bedriftene for betydelige summer. Det har nærmest blitt et mantra i vårt samfunn at vi må henge med på teknologiens utvikling. Men, hva betyr det egentlig? Digitaliseringen gir oss store muligheter, men før vi tar sårbarhetene på alvor byr teknologien på store sikkerhetsmessige utfordringer. Er menneskers begeistring for teknologien også dens største sårbarhet?

Medlem

Anne-Sofie Risåsen: Kunstig intelligens sikrer bedre etiske beslutninger

Hvordan kan vi realisere mulighetene kunstig intelligens gir oss på en sikker og rettferdig måte? Hva må til for at teknologien skal kunne ta de intelligente valgene? Og hvordan sikrer man riktig bruk og forståelse av hva dataene brukes til? Anne-Sofie Risåsen i IBM forteller om hvordan den intelligente teknologien kan sikre bedre etiske beslutninger og hvilke fallgruver som fins.