Banner

Fagstoff

Hold deg oppdatert

Her finner du artikler, foredrag, blogginnlegg og fagbøker om kommunikasjon. Velg kategorien du vil lære mer om.

Video

Medlem

Hvordan møter vi det grønne skiftet?

For det grønne skiftet er spriket mellom nødvendige tiltak og det som faktisk blir iverksatt for stort. Hva er det med menneskets vilje og evne som gjør det vanskelig å iverksette tiltak som smerter på kort sikt, men har effekt på lang sikt? Arne Johan Vetlesen, filosof ved UiO, går nærmere inn på hvordan vi møter det grønne skiftet. Han snakket om hvilke nødvendig tiltak som må iverksettes for å skape faktisk endring, og hvordan disse endringene kan og bør kommuniseres.

Medlem

Debatt: Er de mektigste kildene blitt mektigere?

Har de mest erfarne kildene overtatt regien mens journalistene er tildelt rollen som mikrofonstativer? Stemmer det at makten stenger seg inne bak en mur av kommunikasjonsrådgivere eller er det journalistene som har urimelige forventninger? Oslo Journalistklubb, Oslo Redaktørforening og Kommunikasjonsforeningen inviterte til åpent debattmøte om forholdet mellom mediene og de mest erfarne kildene i kjølvannet av Kildeutvalgets anbefalinger, som kom i november.

Medlem

Hvordan ta bærekraft fra strategi til god historiefortelling?

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) jobber målrettet med å redusere matsvinn og inspirere studentene til å spise bærekraftig. Nina Langeland vil snakke om hvordan SiO jobber for å nå ut med sine bærekrafthistorier ved hjelp av nyhetsrommet og andre kanaler. Fra strategi til innholdsproduksjon, bildebruk, distribusjon og måling. Nina Langeland jobber til daglig som kommunikasjonsdirektør i SiO. Hun er utdannet sosialantropolog og har også bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver i Geelmuyden.Kiese.