Banner

Topp 10 tilbakeblikk fra 2017

Synes du 2017 gikk fort? Det synes vi også. Våre medlemmer har vært på kurs, Kommunikasjonsdagen, Høstseminaret, medlemsmøter og fagdager rundt i landet. Her er Kommunikasjonsforeningens topp 10 fra året som gikk.

1) Kommunikasjonsforeningens nye strategi for 2017-2019 ble vedtatt på landsmøtet i april, der også Gro Bogen Nilsen (bildet) ble valgt til ny styreleder. Åpenhet og kompetanseheving blir enda viktigere fremover.

2) Under Arendalsuka 2017 inviterte Kommunikasjonsforeningen kommunikasjonsansvarlige fra ulike partier til debatt, det store spørsmålet var ''Hvilken kommunikasjonsstrategi vinner valget?". Her er en oppsummering fra paneldebatten.

3) 600 deltakere møtte på Kommunikasjonsdagen 23. mars på Det Norske Teatret. Her ser du videoer fra foredragene.

Åpenhet og kompetanseheving blir enda viktigere fremover.

4) Over 400 kommunikatører deltok på Høstseminaret i Trondheim (bildet under). Årets tema var teknologi og kommunikasjon i endring. Her er høydepunktene og videoer av foredragene.

Høstseminaret 2017 foto Mathias Hagen
Fra venstre: Ingeborg Volan, Ruben Søgaard, Eirik Norman Hansen og Thor richard isaksen på Høstseminaret 2017 i Trondheim. Foto: Mathias Hagen

5) World Public Relations Forum åpnet for påmelding i oktober. I stedet for Kommunikasjonsdagen og Høstseminaret arrangerer Kommunikasjonsforeningen i 2018 den internasjonale konferansen i Norge for første gang. Fra 22.-24. april fylles de tre salene på Det Norske Teatret i Oslo med deltakere og spennende foredragsholdere fra hele verden. PS: Early bird-fristen går ut 15. januar 2018.  

6) Det mest leste innlegget på vår fagblogg PR-prat og den mest delte posten på Facebook i år var  Alarm, alarm – enda flere kommunikasjonsrådgivere! fra Onar Aanestad. Han forklarer at den gjennomsnittlige kommunikasjonsrådgiver jobber med veldig mye annet enn pressesaker - etter at Medier24 slo alarm om økning i kommunikasjonsfolk i Oslo kommune. Therese Manus, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen er ikke overrasket over økningen i kommunen.

7) Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris 2017 gikk til Tale Maria Krohn Engvik, helsesøsteren som bruker Snapchat for å kommunisere med ungdommer om temaer som vennskap, sex, rus og mensen.

8) Kommunikasjonsforeningen var på Nordiske mediedager og fikk tips fra Sarah Hurwitz, som var Michelle Obamas faste taleskriver. Det å skrive gode taler er en kunst man kan lære over tid, men det krever også medfølelse og evnen til å bli rørt av andres historier.

9) 200 kommunikatører deltok på frokostmøte 6. desember for å lære om de nye personvernreglene (bildet under). EUs forordning for personvern blir norsk lov 25. mai 2018. Kommunikatørens oppgave blir blant annet å sørge for forståelig personvernerklæringer og tydelig informasjon til brukerne. Her finner du opptaket fra frokostmøtet.

Frokostmøte om GDPR Foto: Mari Mellum
Fra venstre: Bjørn Erik Thon, Jenny Sveen Hovda, Torgeir Waterhouse og Sindre Beyer på frokostmøte om EUs forordning for personvern.  Foto: Mari Mellum

10) Fagstoff går aldri av moten hos våre lesere. Tre av våre mest leste saker fra kommunikasjon.no er ‘Hvordan kan en kommunikasjonsstrategi se ut’, Sjekkliste for kommunikasjonsplan’ og ‘Kampanje – hva og hvordan’.

Tusen takk til alle som har deltatt på arrangementer og kurs, våre samarbeidspartnere, frivillige og alle engasjerte i Kommunikasjonsforeningen.

Vi ønsker en god jul og et godt nytt år!

Vi sees i 2018.