Skip header
Line Vee Hanum - Bred
Line Vee Hanum - Bred

Fredagsstafetten med Line Vee Hanum

I denne fredagsstafetten blir vi bedre kjent med Line Vee Hanum, partner og seniorrådgiver i Hekt.

Tekst: HÅKON ANDRE SKAFTÅ   |  Foto: HEKT / ILJA C. HENDEL
Publisert: 5. juni 2025

Hva skal til for å gi deg helgefølelsen?

– Når jeg sier god helg til glade kolleger i Hekt, henter en treåring i barnehagen som synger «FREDAG» hele veien hjem og har ABSOLUTT INGEN PLANER de neste 54 timene. Jeg evner ikke å kjede meg, og har alltid altfor mange prosjekter til at 54 timer strekker til uansett.

Hva er det siste du brukte kunstig intelligens til i jobbsammenheng?

– Diskutere (krangle) med ChatGPT om hvorvidt jeg hadde rett i en faglig vurdering. ChatGPT hadde i utgangpunktet en annen oppfatning, men ble altfor raskt enig med meg («ja, det har du helt rett og et solid poeng» zzz), – den snur jo kappa etter vinden og er en veik sparringspartner i grunn.

– Når jeg bruker KI går mest i oppsummeringer av rapporter og lange tekster, oversettelser og research, men la meg påpeke at jeg alltid gjør meg flid med å sjekke kilder grundig andre steder. I Hekt er KI et integrert verktøy i alt vi gjør, uten at vi frykter at vi blir utkonkurrert med det første – det er noe med de mellommenneskelige møtene som fremdeles trumfer det meste.

Nå er det jeg som gir råd om å droppe masse fremmedord og bransjespråk. Du fremstår ikke smartere når du kaster rundt deg med vanskelige ord og begreper, du oppfattes bare som uforståelig.
Line Vee Hanum

Hva kan kommunikasjonsfolk gjøre for å styrke tilliten til egen bransje?

– Bli flinkere til å synliggjøre verdien av god kommunikasjon, og ikke minst kompetansen som ligger til grunn for det. Og tydeliggjøre hva som står på spill dersom man ikke investerer i kommunikasjon.

– Resultater fra strategisk kommunikasjonsarbeid kommer over tid, derfor tror jeg mange tenker på kommunikasjon som kjekt å ha, men ikke nødvendigvis forretningskritisk. For eksempel er PR noe som «alle» i en organisasjon eller selskap ofte mener noe om eller vil ha en finger med i, uten at engasjementet er paret med anerkjennelsen for at det faktisk er et fagfelt.

Anne-Lise Landsmøte 2025
«Bullshitjobber»?
Er kommunikasjonsrådgivere blitt symboler på byråkratisk sløsing – eller en undervurdert ressurs i møte med krav, kriser og komplekse systemer?
Les mer om «Bullshitjobber»?

Gi eksempel på en kommunikasjonsjobb du mener har gjort en forskjell i folks hverdag?

– En samlet innsats fra kommunikasjonsfolk i hele Norge under pandemien. Det er i forbindelse med slike unntakstilstander at folk flest kjenner på kroppen hvor avhengig man er av en jevn informasjonsstrøm og tydelig kommunikasjon. Pandemien ble en ekstraordinær test på å forstå hvordan ulike befolkningsgrupper bruker medier og informasjonskanaler – eller ikke.

– Det er ikke ofte offentlige myndigheter tyr til kreative grep som ikoner, tegneserier og oppsøkende virksomhet tror jeg. Synd Hekt ikke fantes på den tiden, det ville vært et oppdrag vi hadde elsket å gyve løs på; samfunnsnytte og kreativitet i skjønn forening.

Bruker du emojis på jobb? Hva er din favoritt-emoji?

– Javisst, jeg er en ivrig emojisbruker, og 😷🤒🤧 har vært i daglig bruk siden jeg og resten av byrået har vært forkjølet siden 2024. Mye av samarbeidet med kolleger i Hekt går på Teams, og det er viktig å feire sine kollegers innsats med et 🥳 eller formidle egne subtile rop om hjelp med 😬.

– Jeg ser an slipsfaktoren før jeg slenger i vei hjerter og dyr til kunder altså. Jeg jobber tross alt med kommunikasjon og tilpasser språklige virkemidler til målgruppa. Når det er sagt, så kan en vel-/malplassert 🐉 eller🦒 gjøre at folk vier litt ekstra tankevirksomhet til akkurat min epost.

Hva er det beste rådet du har fått i karrieren din?

– «Ikke vær redd for å bruke et lett forståelig språk». Jeg var litt nervøs da forsvarte masteroppgaven min siden jeg ikke hadde boltret meg i verken fagterminologi eller akademiske begreper. Det viste seg å være et utilsiktet vinnerkort, og jeg hadde en god prat med sensorene mine om viktigheten av å snakke så folk forstår.

– Nå er det jeg som gir råd om å droppe masse fremmedord og bransjespråk. Du fremstår ikke smartere når du kaster rundt deg med vanskelige ord og begreper, du oppfattes bare som uforståelig.

Hvem synes du vi skal intervjue neste fredag?

– Jeg syns dere bør intervjue Øystein Hygen Christensen, leder for marked og kommunikasjon på Nationaltheatret. Jeg jobbet med Øystein i TV3, der vi var en gjeng som sammen måtte takle de mest usannsynlige kommunikasjonsutfordringene man (ikke) kan tenke seg. Han har kommunisert seg gjennom hele spekteret av kultur, fra slibrig reality-TV, via sport til høykultur.

Og hvilket bonusspørsmål ville du gjerne hatt?

– Du som kommer fra ironigenerasjonen, hvordan er det å jobbe med kommunikasjon i dagens tidsånd?

Og da svarer du:

– Det er ingen dans på roser, eller gummisåler som vi ville sagt i TV3-æraen, da vi integrerte Einar Rose-tekster i alle pressemeldinger. Humor og ironi har blitt et minefelt av mulige misforståelser, så jeg legger stramme bånd på meg selv i mitt profesjonelle virke, men har heldigvis en snapgruppe med likesinnede kommunikasjonsfolk der satiren flyter fritt.

Line Vee Hanum (48)

Stilling: Partner og seniorrådgiver i Hekt

Tidligere jobber verdt å nevne: Seniorrådgiver i Hill&Knowlton, kommunikasjonsdirektør i NENT Group (nå Viaplay) og pressesjef i TV3  

Utdanning: Master i medievitenskap, UiO