Banner

Trigger årets PR-byrå - for femte gang

For femte strake år går Trigger til topps blant PR-byråene i Byråprofil. Redink vinner den nye kategorien Årets contentbyrå. Her får du oversikten over vinnerne i alle kategoriene.

Hele fem byråer kunne hente hjem priser fra Byråprofil i år. For første gang er nemlig leverandører av innholdsmarkedsføring inkludert, i tillegg til reklame-, PR- og mediebyråer samt teknologi- og designbyråer. Redink stakk av med seieren i den nye kategorien, mens de andre vinnerne er som i fjor: Try, Red og Netlife - og i PR-kategorien altså Trigger - som selv har jobbet for å kvitte seg med merkelappen PR-byrå.

Zynk var et år inne på en delt førsteplass sammen med Trigger, og henger også i år godt med på sin andreplass. Geelmuyden.Kiese beholder tredjeplassen, som de i fjor delte med Apeland og Släger. Til grunn for rangeringen ligger spørsmål om totalinntrykk, tillit, omdømme, økonomiske resultater og kvalitet.

Medlemmene i Kommunikasjonsforeningen er også i år blant de som har vurdert byråene. Mens de tidligere har evaluert kun PR-byråer, har de nå vurdert alle byråer de kjenner til, uavhengig av kategori.

- Denne endringen har vi gjort på grunn av bransjeglidningen. PR-byråer og mediebyråer leverer også reklame, mens reklamebyråer leverer innhold. Trenden er vel at alle vil være kommunikasjonsbyrå, sier seniorrådgiver Alexander Eidsæther i Kantar Media, som gjennomfører undersøkelsen for Kampanje.

Det lages også en totalrangering på tvers av byråtypene, og der er det rekamebyråene som dominerer. Try ble nok en gang belønnet med tittelen Årets byrå, foran Pol og Anti. 

Årets PR-byrå
1. Trigger
2. Zynk
3. Geelmuyden.Kiese

Årets contentbyrå
1. Redink
2. Fete typer
3. VG Partnerstudio

Årets reklamebyrå
1. Try   
2. Pol       
3. Anti                            

Årets teknologi- og designbyrå
1. Netlife                              
2. Apt
3. Bekk

Årets mediebyrå
1. Red Media Consulting
2. Mood Communication
3. Starcom

Fakta, Byråprofil

  • Undersøkelsen ble gjennomført i oktober 2017, av Kantar Media for Kampanje.
  • 556 besvarelser fra Norges største annonsører og medlemmer av Kommunikasjonsforeningen.
  • 55 byråer ble evaluert. Kravet for å være med er minst 25 millioner i byråinntekt, et helt driftsår bak seg og en viss riksprofil.
  • Rangeringen gjøres på bakgrunn av en beregnet indeks bestående av byråenes omdømme og kjennskap i markedet, hvor omdømme betyr desidert mest. Omdømme måles ved fem omdømmerelaterte spørsmål (TRIM). I tillegg vektes resultatene som ligger bak totalrangeringen i forhold til andelen kunder/ikke-kunder som har svart for hvert byrå.
  • Byråprofil har vært gjennomført blant norske annonsører siden 1970-årene.

Kilde: Kantar Media


Siste saker

Har du lest disse?

Siste saker

Har du lest disse sakene?