Kommunikasjonsdagen 2020

Torsdag 05. mars 2020 kl. 09:00 - 16:00
Clarion Hotel The Hub, Biskop Gunnerus' gate 3, 0106 Oslo
Pris: 3600 (medlem) , 5800 (ikke-medlem)

Må vi henge med på alt?

Endringene skjer raskere enn noensinne og kommunikatører må følge med. Hva skal man prioritere og hvordan kan man vise egen verdi i organisasjonen? Må man teste alle nye kanaler og hoppe på hver eneste nye mulighet? På Kommunikasjonsdagen 2020 skal vi grave i nettopp dette.

I løpet av dagen ser vi nærmere på politisk kommunikasjon anno 2020, brukersentrering, samfunnsansvar og ikke minst skal vi gå tilbake til det grunnleggende: godt innhold, formidling og evnen til å skape endring.

Sikre deg plass og begynn å se frem til 5. mars. Da samles 500 kommunikatører midt i Oslo sentrum, på The Hub, for å mingle, lære og få ny inspirasjon.

Grupperabatt:

Er dere tre eller flere kollegaer fra samme arbeidssted får dere 15 % rabatt på alle billettene. Ta kontakt med post@kommunikasjon.no for bestilling. Gjelder bare for medlemmer av Kommunikasjonsforeningen.

Informasjon om påmelding og avmelding finner du her.

Pris medlemmer
3600
Pris Ikke-Medlemmer
5800
Program

Foredragsholdere

Flere foredragsholdere lanseres fortløpende.

Ragnhild Brochmann

En fortelling om medievaner - og uvaner, og hvorfor vi gjør som vi gjør. Og hva vi sitter igjen med når skjermen skrues av, og hodet legges på puta.

Ragnhild Brochmann er kunst-og motekulturhistoriker, skribent og illustratør, og mange kjenner henne som Morgenbladets Estetiker. En spørsmål-og-svarspalte hvor alle former for visuell kultur er gjenstand for dyptpløyende og humoristisk analyse – ikke minst mote. Ragnhild har markert seg som en annerledes kulturkommentator, og er for tiden aktuell med en ny spalte for Morgenbladet om visuell kultur, barnebok og designtv-serien TING! på NRK.

Marte Strand

Hvordan kommuniserer man for å få næringslivsledere og toppolitikere til å bli optimistiske handlingsagenter? Prosjektleder for Zerokonferansen, Marte Strand, deler spørsmålene hun trengte hjelp av kommunikatører til å finne ut av og gir dere et innblikk i hva ZERO har lært av å lage klimakonferanse i 14 år.

Marte Strand har lang erfaring fra arrangementsbransjen i Norge og Europa, og har hatt ledende roller i arrangementer som Ski-VM i Oslo 2011, Slottsfjellfestivalen, Palmesus, TEDxOslo, Sykkel-VM i Bergen i 2017 m.fl. I dag jobber hun i Miljøstiftelsen ZERO som prosjektleder for Zerokonferansen, Norges viktigste klimakonferanse. 

Bård Espelid og Dag Folkestad

Sommeren 2019 opplevde Askøy kommune det som virkelig ikke skal skje. Tidligere varaordfører Bård Espelid og kommunikasjonssjef Dag Folkestad deler sine erfaringer og sine beste råd om kommunikasjon som verktøy i kriser – fra den gang det det sto på som verst.

Dag Folkestad har vært kommunikasjonssjef i Askøy kommune siden juni 2015. Han er utdannet journalist, har flere år som programleder og journalist i NRK P3, P1 og NRK Hordaland.

Bård Espelid var varaordfører på Askøy fra 2015 til 2019. Han var talsperson for kommunen under vannsaken i 2019. Han er utdannet sivilingeniør og bedriftsøkonom.

Anita Lynne

Hvorfor bør man henge med på kvalitativ metode? Og hva er egentlig mobiletnografi?

Når man hører om analyseinstitutter tenker man raskt på tall og statistikk, men hva med lillebroren kvalitativ metode? På Kommunikasjonsdagen skal Anita Lynne, leder for kvalitativ innsikt i Respons Analyse , dele hva som skjer av utvikling i feltet og hvorfor det er relevant for kommunikasjonsbransjen. Anita tar deg med inn i forbrukernes hoder og hjerter gjennom bruk av mobiletnografi og snakker om hvordan denne innsikten kan gjøre kommunikasjonen din enda mer spisset og relevant.

Anita Lynne har over 15 års erfaring fra analysebransjen. Hun har en master i sosiologi og har vært spesialist i kvalitativ metode hos Kantar og MediaCom. Hun var grunder og daglig leder av Moods Research som i 2018 fusjonerte med Respons Analyse.

Bente Kalsnes

I august 2019 kom Bente Kalsnes med boken «Falske nyheter: Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten» (Cappelen Damm Akademisk). Kalsnes har tidligere jobbet som førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag (OsloMet) og har en doktorgrad fra Institutt for medier og kommunikasjon (UiO). Hun har tidligere jobbet som journalist bl.a. i Dagbladet, Dag og Tid, Dagens Næringsliv og Morgenbladet, og har vært kommunikasjonsrådgiver i Origo, og var en av initiativtakerne bak Girl Geek Dinners i Oslo.

Bente Kalsnes er førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon, Høyskolen Kristiania. Hennes forskningsinteresser inkluderer blant annet politisk bruk av sosiale medier, digital journalistikk, falske nyheter og desinformasjon.

Program for dagen

 

Når Hvor Hva
08:00 The Hub Registrering
09:00-16:00 The Hub Faglig program
16:00- The Hub Mingling

Se foredrag fra tidligere Kommunikasjonsdager

Medlem

Aftenpodden live!

Trioen bak landets største politiske podcast er kjent for å gi skarpe og morsomme analyser av de mest engasjerende sakene innen politikk og samfunn. På Kommunikasjonsdagen 2019 diskuterte Aftenpostens nyhetsleder Lars Molteberg Glomnes, politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim autentisitet og troverdighet.

Medlem

Anne Beate Hovind - Hvorfor er hele verden opptatt av en liten skog i Nordmarka?

NY Times, BBC, Independent, The Guardian, og CNN. Dette er bare et lite utvalg av de internasjonale mediene som har dekket kunstprosjektet Future Library. Hva er det som får hele verden til å rette øynene mot Bjørvika og en skog i Nordmarka? Anne Beate Hovind forteller på kommunikasjonsdagen 2019 at autentisitet, historiefortelling og endring er nøkkelfaktorer.

Medlem

Beth Stensen - Slik møter du brukerne

På kommunikasjonsdagen 2019 snakket Beth Stensen om å fjerne frykten for å gjøre feil som avgjørende i Ruters arbeid for å levere løsninger for fremtidens behov. Hvordan organiserer de arbeidet? Hvilke metoder bruker de? Og ikke minst hvordan jobber de tverrfaglig? Beth Stensen er leder for nye kundetjenester i Ruter.

Trenger du faglig påfyll?

21.01.2020
Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo
fullt
27.01.2020
Kommunikasjonsforeningens lokaler, Brugata 19, Oslo