Høstseminaret 2019 - Velkommen til Bergen!

Torsdag 19. sep. kl. 09:00 - Fredag 20. sep. kl. 14:00
Scandic Ørnen, Bergen
Pris: 5900 (medlem), 7900 (ikke-medlem)

Fremtidens kommunikasjonsrådgiver

Lokallaget i Hordaland, Sogn og Fjordane ønsker alle velkommen til Høstseminaret 2019 i Bergen!

Hvem er dagens kommunikatører? Hvor er vi på vei som kommunikasjonsrådgivere – og hvor er det vi egentlig vil? På Høstseminaret i Bergen skal vi snakke om kommunikatørenes fremtidige rolle.

Hva vil du høre om? Sende dine forslag til malin@kommunikasjon.no.

Pris og påmelding

Grupperabatt:

Er dere tre eller flere kollegaer fra samme virksomhet får dere 15 % rabatt på alle billettene. Ta kontakt med post@kommunikasjon.no for bestilling. Gjelder bare for medlemmer av Kommunikasjonsforeningen.

Informasjon om påmelding og avmelding finner du her.

Deltakeravgift er eks. mva.

Pris medlemmer
5900
Pris Ikke-Medlemmer
7900

Foredrag

Ketil Raknes, doktorgradsstipendiat og faglig studieleder, Høyskolen Kristiania

Hvordan skaffer du nettverk og bygger allianser? Hvordan bli lyttet til, selv med lite makt og penger? Og hva er det du absolutt ikke må gjøre?

Maktforholdene i det norske samfunnet har endret seg dramatisk de siste 40 årene. Norge har gått fra å være et lukket demokrati der bare noen utvalgte spillere fikk delta til et åpent demokrati der det er fritt frem for alle som ønsker å påvirke. Den gode nyheten er at alle får være med, den dårlige nyheten er at kampen om oppmerksomheten er tøffere enn noensinne før. På Høstseminaret vil Ketil Raknes dele av egne erfaringer og gi deg sine beste råd for å påvirke norsk politikk. Han deler egne suksesser og feiltrinn, både innenfor og utenfor regjeringskontorene.

Ketil Raknes er doktorgradsstipendiat og faglig studieleder for bachelor i PR og samfunnspåvirkning på Høyskolen Kristiania. Han har tidligere vært politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet og statssekretær i Miljøverndepartementet. Ketil ga i fjor ut boken «Jakta på makta – 12 råd for effektiv påvirkning» sammen med tidligere politiker Bård Vegar Solhjell.

Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Aftenposten 

Unni Strømstad, konserndirektør for kommunikasjon og markedsføring, EVRY

Kommunikatørers kompetanse utfordres av kunstig intelligens, men hvilken kompetanse blir viktig fremover? Og hvordan bør vi balansere mulighetene teknologien gir mot de etiske fallgruvene? På Høstseminaret skal Unni Strømstad gi et innblikk i hvordan Evry jobber med disse utfordringene. Hun skal også snakket om hvorfor de har samlet marked og kommunikasjon til én avdeling og hvordan det har påvirket Evrys kommunikasjon.

Unni Strømstad er konserndirektør for kommunikasjon og markedsføring i EVRY, en av Nordens største teknologi- og konsulentselskap. Hun har mer enn 20 års erfaring fra kommunikasjonsledelse i Telekom, IT og Finans.

Sigbjørn Aanes, partner og seniorrådgiver i First House

Det er mange måter å snakke om en sak på, men hvordan setter du premissene for samtalen? På Høstseminaret skal Sigbjørn Aanes, partner og seniorrådgiver i First House, dele sine beste kommunikasjonsråd. Hva bør du gjøre, hva bør du absolutt ikke gjøre og hvordan får du frem det budskapet du vil?

Sigbjørn Aanes har vært kommunikasjonssjef i Høyre, statssekretær og en av Erna Solbergs nærmeste rådgivere. Han hadde i mange år ansvaret for posisjoneringen og håndteringen av Solbergs omdømme i pressen og var sentral i utviklingen av Høyres strategier for valgene fra 2011 – 2017. Tidligere arbeidet Sigbjørn som informasjonssjef i Norsk olje og gass. Han har bred erfaring fra politisk kommunikasjon, budskapsutvikling, endringsledelse, strategiarbeid og krisehåndtering.

Kari Birkeland

Årets konferansier er journalist og forfatter Kari Birkeland. Kari var med å bygge opp TV2 og jobbet som programleder i kanalen i 18 år. Nå er hun produsent i Meyer Film og underviser i tv-journalistikk.

Hotell og overnatting

Overnatting er ikke inkludert i påmeldingen og må bestilles separat.

Kommunikasjonsforeningen har avtale med Scandic Ørnen, og frem til 15. august kan rom bestilles for:

Enkeltrom med frokostbuffet kr 1590 pr. natt (flex, kan avbestilles)
Dobbeltrom med frokostbuffet kr 1790 pr. natt (flex, kan avbestilles)

Ordinærpris på hotellrom vil variere frem mot seminaret, det kan derfor være lurt å sjekke hva denne prisen er før du reserverer med rabattkoden. 

Bruk koden BNOR190919 ved bestilling.

Bli en del av Høstseminaret

Høstseminaret er et to-dagers seminar som Kommunikasjonsforeningens 10 lokallag bytter på å arrangere. I år samles flere hundre kommunikatører i Bergen for å nettverke, diskutere og få faglig påfyll. Som sponsor og samarbeidspartner på Høstseminaret møter du relevante beslutningstakere. 

Vil du vite mer om sponsormulighetene? Send en e-post til malin@kommunikasjon.no.

Hovedsponsor

Mynewsdesk logo

Videoer fra Høstseminaret 2017

Medlem

Ingvild Moen og Olav Mellingsæter: Teknologiskiftet er her - hva gjør vi nå?

Hvilken betydning får teknologiskiftet for ekstern og intern kommunikasjon, og hvordan vil den endre måten kommunikasjonsarbeidet blir organisert på? På Høstseminaret i 2017 deler Ingvild Moen og Olav Mellingsæter noen grep og viser utviklingen i ett fornuftig perspektiv.

Medlem

Høstseminaret 2017: Sofaprat om teknologi og kommunikasjon

Hva mener Ingeborg Volan, Ruben Søgaard og Eirik Norman Hansen om robotjournalistikk, innholdsmarkedsføring og det etiske rundt innhenting av data? Ingeborg er utviklingsredaktør i Adresseavisen, Ruben er kommersiell direktør i Finn og Eirik er CEO for digitalt design- og innovasjonsbyrået Itch.

Medlem

Claus Sonberg og Peter Majanen: Stordata endrer spillet

Stordataanalyse kan gi kommunikasjonsavdelingen økt innflytelse og økte budsjetter fordi effekten av kommunikasjon bedre kan dokumenteres, samtidig som det vil stilles strenge krav til etikk. Claus Sonberg, partner og styreleder i Zynk og Peter Majanen, partner og en av grunnleggerne av Quattroporte. Foredraget er fra Høstseminaret i 2017.

Trenger du faglig påfyll?

Her finner du flere kurs og arrangementer.

24.05.2019
Rockheim, Brattørkaia 14, Trondheim
04.06.2019
Kulturhuset, Youngs gate 6, 0181 Oslo