Banner

Ny leder i Kommunikasjonsforeningen: Anne-Lise Mørch von der Fehr

Anne-Lise Mørch von der Fehr er ansatt som daglig leder i Kommunikasjonsforeningen.

— Vi var på leting etter en leder som forstår kraften av frivillighetsarbeidet i lokallagene, som evner å løfte foreningens samfunnsstemme, har erfaring fra organisasjonslivet og vet hvordan vi tiltrekker oss medlemmer. Ikke minst var det viktig å finne en god leder for sekretariatets ansatte. Altså en multikunstner. Anne-Lise har betydelig erfaring på alle områdene og jeg er veldig glad for at hun nå skal lede foreningen vår, sier styreleder i Kommunikasjonsforeningen, Svein Inge Leirgulen.

Anne-Lise Mørch von der Fehr har siden 2016 jobbet som leder for kommunikasjon og marked i arbeidstakerorganisasjonen Delta. Hun er utdannet statsviter fra Universitet i Oslo og har journalistutdanning fra engelske Darlington College of Technology.

Hun har 20 års erfaring som journalist og leder i norsk presse. Karrieren startet som research-medarbeider i TV2 i 1999, og ble deretter ansatt i sin i egen lokalavis, Asker og Bærum budstikke. I 2002 dro hun til VG og jobbet der frem til 2016 som reporter, nyhetsleder og Storbritannia-korrespondent. Hun har også i flere år vært leder for VG-journalistenes fagforening og har skrevet boken «Drømmen om den engelske landsbygda».

Jeg kan være med å sette faget på dagsorden, samtidig som jeg jobber med å rekruttere flere medlemmer og bygger opp et godt og relevant fagtilbud.
Anne-Lise Mørch von der Fehr

Anne-Lise Mørch von der Fehr gleder seg til å komme i gang i sin nye jobb.
— Jeg mener kommunikasjonsbransjen har en jobb å gjøre med å vise den store bredden og verdien av god kommunikasjon. Det fascinerende med denne lederjobben er at jeg skal arbeide med mitt eget fag og erfaring på flere måter.

— Kommunikasjonsfaget skal settes mer på dagsorden, samtidig som jeg jobber for å rekruttere flere medlemmer og bygger opp et godt og relevant medlemstilbud. Bakgrunnen som hovedtillitsvalgt i pressen og nåværende jobb i en fagforening, gjør dessuten at jeg lett ser den viktige rollen som frivillige og tillitsvalgte gjør, ikke minst i sitt lokalområde. Jeg gleder meg også til å jobbe tett med sentralstyret, fagrådet og nettverkene våre.

Therese Manus takker for seg etter ti år i Kommunikasjonsforeningen
Les mer

Foreningen har fått bistand fra rekrutteringsbyrået, Visindi. Ansettelsesutvalget bestod av styreleder for foreningen Svein Inge Leirgulen, nestleder Lene Bergmann og konstituert daglig leder i Kommunikasjonsforeningen Malin Sundby Revaa.

Anne-Lise Mørch von der Fehr tiltrer som leder av Kommunikasjonsforeningen 3. januar 2023. Hun erstatter Therese Manus, som takket av før sommeren etter 10 år som daglig leder i foreningen.