Banner

Hvem fortjener nordnorsk kommunikasjonspris for 2020 og 2021?

Etter halvannet år med sturing og pandemi, er vi klar for feiring og moro igjen: Vi gleder oss stort til å kunne dele Nordnorsk kommunikasjonspris samlet for årene 2020 og 2021.

Kommunikasjonsprisen kan deles ut til organisasjoner, institusjoner, bedrifter eller enkeltpersoner med ståsted i Nord-Norge, som har bidratt til å synliggjøre kommunikasjonsfaget og dets utøvelse i Nord-Norge på en god måte.

I statuttene til prisen heter det:

  • Kandidaten skal bevisst ha brukt kommunikasjon som verktøy for å nå mål.
  • Kandidaten skal ha vist vei når det gjelder god kommunikasjon, og er modig og til inspirasjon for utøvere innen kommunikasjonsfaget.
  • Tre finalister og en vinner kåres av en jury på fire personer.

Forslag sendes til nord-norge@kommunikasjon.no innen utgangen av fredag 22. oktober 2021.

Vi håper at juryen får en svært vanskelig jobb med å velge mellom atskillige gode kandidater.
Anne-May Johnsen, styreleder i Kommunikasjonsforeningen Nord-Norge

For å kunne vurdere forslagene trenger vi noen opplysninger, og vi håper du som forslagsstiller besvarer disse spørsmålene så utfyllende som mulig:

  1. På hvilken måte har kandidaten din synliggjort Nord-Norge eller nordnorsk kultur/prosjekter? (legg gjerne med lenker til medieomtale)
  2. Hvor lenge har kandidaten jobbet målrettet med kommunikasjon som verktøy, og på hvilken måte?
  3. Hva er nyskapende og inspirerende ved kommunikasjonsarbeidet eller resultatene som er oppnådd?

Det er fritt frem å foreslå din egen arbeidsplass eller andre du mener har jobbet knallbra med kommunikasjon i de to årene som har gått.

I årets jury sitter Målfrid Baik (regiondirektør i NHO Arktis), Bjørn Erik Jansen (næringsleder i Vevelstad kommune i Nordland, og mangeårig aktør i Nordnorsk Kommunikasjon AS), Bård Borch Michalsen (viserektor ved UiT Norges arktiske universitet i Sør-Troms og Nordland, og medlem av regjeringens ytringsfrihetskommisjon), Anne-May Johansen (styreleder for Kommunikasjonsforeningen Nord-Norge)

- Vi håper at juryen får en svært vanskelig jobb med å velge mellom atskillige gode kandidater. Men for å kunne gi prisen til riktig vinner, trenger vi å få vite om hva og hvem som er der ute. En viss pandemi har jo også preget kommunikasjonsarbeidet i NordNorge så vel som resten av landet og verden i 2020 og 2021, så vi er spente på i hvilken grad det vil prege fremmingen av kandidater. Uansett ikke nøl: Nominer din kandidat, enten det er en organisasjon, institusjon, gruppe eller enkeltperson, og om kommunikasjonen handler om pandemi eller helt andre temaer, sier styreleder i Kommunikasjonsforeningen Nord-Norge, Anne-May Johansen.

Arctic Race of Norway.jpg
Den foreløpig siste vinner av Nordnorsk kommunikasjonspris var Arctic Race of Norway i 2019. Nå ser Kommunikasjonsforeningen Nord-Norge fram til å motta nye nominasjoner på gode kandidater. Frister for nominering er 22. oktober. Foto: Arctic Race of Norway / Gautier Demouveaux

 

Sist gang Nordnorsk kommunikasjonspris ble delt ut var i 2019, og vinneren da var Arctic Race of Norway.

- Prisen, som i tillegg til heder og verdighet består av et nordnorsk kunstverk, vil bli delt ut på medlemsmøte i Kommunikasjonsforeningen Nord-Norge mot slutten av 2021. Om møtet blir fysisk eller digitalt, har vi ennå ikke fått tatt stilling til, sier Johansen.

Nordnorsk kommunikasjonspris for 2020 og 2021 vil bli delt ut på et fysisk medlemsarrangement i Tromsø tirsdag 30. november, der det også vil bli faglig påfyll.

- Vi er også stolt over og glade for at Kommunikasjonsforeningens leder, Therese Manus, vil besøke oss og holde faglig innlegg før prisutdelingen, sier Johansen. 

Siste saker

Har du lest disse?