
Rogaland: Skrivesperre, tidspress og lette løsninger. Kunsten ikke å bli kunstig.
- Torsdag 27. nov. 2025 kl. 08:30 - 10:00
- Vingtor - Børehaugen 1a, 4006 Stavanger
- Pris: Gratis for medlem, 450 kr for ikke-medlem
Hver dag produseres store mengder tekst i norske virksomheter. Nyhetsbrev, SoMe-poster, pressemeldinger og rapporter skal ut i stadig høyere tempo. Kunstig intelligens øker volumet ytterligere, men også faren for platt og intetsigende kommunikasjon uten autentisitet og slagkraft.
Denne høsten lanseres boken «CTRL+ALT – Strategisk, kreativt og praktisk: Kunsten å skrive for virksomheter,» skrevet av kommunikasjonsrådgiver og BI-foreleser Øystein Bonvik og professor emerita Peggy Simcic Brønn.
I den forbindelse inviterer vi til en faglig frokost i Stavanger med praktiske eksempler og ærlig samtale om hvordan virksomheter kan ta tilbake kontrollen over språket sitt i når alle, også maskinene, skriver.
Vi tar for oss spørsmål som:
• Hvordan sørge for at teksten engasjerer og skaper verdi, ikke bare fyller kanaler
• Hvorfor tone, stil og språklige valg kan være like viktige som strategi og budsjett
• Hva som skjer med kvalitet, kreativitet og troverdighet når KI blir en del av skriveprosessen
• Hvorfor gode tekster fortsatt er avgjørende for å bygge både relasjoner og identitet
Boken tar for seg et bredt spekter av tekstsjangre, fra nyhetsmeldinger og rapporter til sosiale medier og muntlige fremføringer. Den gir konkrete råd om hvordan man kan skrive bedre i en digital hverdag som stadig endrer seg. Teknologien kan hjelpe oss, men den kan ikke erstatte tydelighet, relevans og godt håndverk.
Om Øystein Bonvik
Øystein har over 30 års erfaring fra PR, markedsføring og kommunikasjon som byrågründer, rådgiver, forfatter og foreleser. Han underviser i strategisk kommunikasjon og historiefortelling ved Handelshøyskolen BIs Executive Master of Management-program og har skrevet en rekke bøker om kommunikasjon og ledelse.
Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Markedsføringsforeningen i Stavanger.
Registrering, frokost og mingling fra 08:30.
Velkommen!