Banner

Kommunikasjonsforeningen starter podkast

Kommunikasjonsforeningen har fått støtte fra Fritt Ord til å lage en podkast-serie om krisekommunikasjon. – Vi ønsker å gi innsikt i, og skape debatt om, betydningen av kommunikasjonsarbeid i krisetider, sier Therese Manus, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen.

Podkast-serien har fått 100 000 kroner i støtte fra Fritt Ord – i konkurranse med over 1200 andre søkere (se faktaboks nederst). Planen er minst seks podkast-episoder, med mulighet for forlengelse hvis Kommunikasjonsforeningen får på plass annen finansiering i tillegg.

- Det er nok flere som i det siste har fått øynene opp for betydningen av kommunikasjon i krisetider. Med koronaviruset ble hverdagen vår snudd på hodet, og det er kommunikasjonsarbeidernes jobb å formidle til innbyggere, brukere og kolleger hvordan de bør forholde seg til den nye situasjonen, påpeker Therese Manus (bildet).

Det er nok flere som i det siste har fått øynene opp for betydningen av kommunikasjon i krisetider.
Therese Manus

Noen av temaene som skal tas opp i podkasten, er krisekommunikasjon, falske nyheter og desinformasjon, åpenhet, samt retorikk og språk i krisetider. Tanken er å debattere temaer direkte knyttet til koronakrisen, som myndighetenes kommunikasjon, digitalisering og personvern, samt konsekvensene av medienes nedbemanning.

- I en tid der tillit til myndighetene og samfunnsaktører er viktigere enn noensinne, er vi veldig fornøyde med å få denne muligheten til å skape debatt rundt virkningen av, og kvaliteten på, kommunikasjonsarbeid. Dette er noe som angår langt flere enn kommunikasjonsfolk, påpeker Manus.

- Det betyr selvsagt mye for oss at Fritt Ord ser dette som et interessant prosjekt de har valgt å støtte, tilføyer hun.

Ønsker å forlenge

Kommunikasjonsforeningen starter arbeidet med podkasten umiddelbart, og regner med å ha første episode klar i løpet av mai. Deretter er planen en ny episode i uken frem mot sommeren.

Dette er noe som angår langt flere enn kommunikasjonsfolk.
Therese Manus

- Vi vil jobbe for å finne annonsører slik at vi kan forlenge podkasten videre etter disse seks episodene. Vi har tro på at dette vil bli veldig bra, og ser det som et kvalitetsstempel at Fritt Ord har tro på prosjektet, sier Manus.

Eirik Bergesen programleder

Programleder for podkasten blir politisk kommentator Eirik Bergesen. Han leder satireshowet All Makt og er for tiden medprogramleder i “Trumps verden” på TV 2. Han har hatt flere oppdrag som konferansier og debattleder for Kommunikasjonsforeningen tidligere.

Redaktør for Kommunikasjonsforeningens øvrige kanaler, Mari Mellum, er redaktør også for podkasten. Redaksjonen for øvrig består i tillegg til Therese Manus av Malin Sundby Revaa og Tom Daniel Laugerud fra Kommunikasjonsforeningens sekretariat.

FAKTA: FRITT ORDS KORONAUTLYSNING

  • Stiftelsen Fritt Ord fikk inn hele 1200 søknader til denne ekstrautlysningen på totalt 40 millioner kroner.
  • Ekstrautlysningen skulle støtte prosjekter som kan sikre ytringsrommene, utvikle nye ytringsarenaer og bidra til en levende og vital offentlighet, i en situasjon der alle fysiske arrangementer er avlyst.

Kilde: Fritt Ords nettside