Banner
Fredagsstafetten

– Gi saken et ansikt!

Fredagsstafetten er en spalte der vi i Kommunikasjonsforeningen hver fredag stiller de samme spørsmålene til mennesker som jobber med kommunikasjon.

Den vi intervjuer gir selv stafettpinnen videre.  Vibeke Norum-Monsendivisjonsdirektør for intern- og strategikommunikasjon i DNB, ville høre mer fra Siren Oldeide, Vice President Internal Communication i Equinor.

Hva skal til for å gi deg helgefølelsen? 

– Skru av pc-en fredag ettermiddag og se fram til en bra helgemiks med venner, turgåing og alene-tid. 

ikke medlem?

Vi jobber for faget! Som medlem får du mange fordeler og et landsdekkende faglig nettverk.

Medlemsfordeler

Hvordan ser du for deg at kunstig intelligens vil påvirke kommunikasjonsfaget og jobbene våre fremover? 

– Vi er jo helt i startfasen her, men ser allerede mange muligheter som åpner seg. Kunstig intelligens kan gjøre deler av jobben vår enklere og raskere, men fortsatt er en stor del av oppgaven å foreta vurderinger og ha kontroll på fakta. Det er viktig kompetanse som bygges gjennom erfaring og læring. Kanskje fortsatt litt vanskelig å overføre til teknologi. Tror det blir viktig for oss framover å følge med på utviklingen og diskutere hvor grensene bør gå. 

Trenger vi et lobbyregister i Norge? 

– Ja, det synes jeg. En bør være åpen om hvilke interesser en representerer, og hva en ønsker å oppnå. Det bygger tillit og bidrar til nødvendig åpenhet. Det gir også forutsigbarhet med tanke på hvordan informasjonen kan brukes videre. 

– En bør være åpen om hvilke interesser en representerer, og hva en ønsker å oppnå.
Siren Oldeide

Hva kan kommunikasjonsfolk gjøre for å styrke tilliten til egen bransje? 

– Vi må ha god forståelse for virksomheten vi støtter, og solid innsikt i saker vi håndterer. Bidra til gode beslutninger for selskapet. Og så må vi være åpne om hva vi ønsker å oppnå, kommunisere på en forståelig måte og ha kontroll på fakta. 

Fortell om en kommunikasjonsjobb du er blitt imponert over i det siste? 
 
– Ettersom jeg jobber med intern- og lederkommunikasjon så tenker jeg ofte på den jobben som gjøres internt i både små og store bedrifter i en tid da mye er i flyt og det skjer store endringer hele tiden. Det å bidra til å samle ansatte rundt strategi, dele informasjon som gir bakgrunn for forretningsbeslutninger og ikke minst sette de dilemmaene vi møter på dagsorden internt, er viktig. Og det er ikke alltid så enkelt. 

Internkommunikasjon
God internkommunikasjon er viktig for kulturen
Les mer

Hva er ditt beste tips for å få en sak på i mediene? 

– Jobbe fram en tidsaktuell sak med et grundig faktagrunnlag og taleføre folk som kan gi ansikt til saken. 

Hvem synes du vi skal intervjue neste fredag? 

– Jeg synes lokalvalget var spesielt spennende i år. Mange, nye konstellasjoner og flere overraskelser. Jeg kunne derfor godt tenkt meg å høre hvordan min tidligere journalist-kollega Vigdis By har møtt høsten etter at nye politiske utvalg er på plass i Stavanger-politikken. Hun jobber som kommunikasjonsrådgiver i Stavanger kommune. Sikkert litt nye takter der også når politikk skal legges om og ideene skal settes ut i live. Ikke minst dialogen med befolkningen om saker som har fått en ny politisk vending. 

Og hvilket bonusspørsmål ville du gjerne hatt? 

– Hva inspirerer deg i jobben din? 

Og da svarer du? 

– Samarbeid. Det synes jeg er det beste med jobben. Få en problemstilling på bordet og jobbe sammen med andre for å finne løsninger. Da får vi flere synspunkter og innfallsvinkler å jobbe ut fra. Jeg synes jeg er heldig som har gode kollegaer både i kommunikasjonsfunksjonen vår og utenfor som raskt stiller når det trengs. Det synes jeg er inspirerende og gir mye energi, selv i en travel hverdag der vi til tider møter mye kompleksitet. 

Siren Oldeide (58)

Stilling: Vice President Internal communication i Equinor

Tidligere jobber verdt å nevne: Journalist i Osloavisen, NRK, Ullern Avis/ Akersposten, Sandnesposten, kommunikasjonsrådgiver i Equinor fra 2006. 

Utdanning: Teatervitenskap mellomfag fra Universitetet i Oslo.