Banner
Fredagsstafetten

– Vi kjenner brukerne og vet hva som funker

Marianne Brynildsen, kommunikasjonssjef i nye Akershus, mener vi må være pådrivere i egen organisasjon, også på andre områder enn kommunikasjon.

Fredagsstafetten

Ny stafettløper hver fredag. Samme spørsmål.

Elisabeth Huse, kommunikasjonssjef i Rogaland Fylkeskommune ga stafettpinnen videre til Marianne Brynildsen, kommunikasjonssjef i Nye Akershus.

Hva skal til for å gi deg helgefølelsen?

 – Fredag er den desidert beste dagen i uka, da ligger det masse god tid foran meg til lang løpetur på lørdag og til tid hjemme eller på hytta sammen med min mann. Og gjerne barn og barnebarn på besøk på søndag! 

Hvordan ser du for deg at kunstig intelligens vil påvirke kommunikasjonsfaget og jobbene våre fremover?

 – Jeg tipper at vår oppgave i enda større grad vil bli å kvalitetssikre og verifisere innhold.
Marianne Brynildsen

 – For faget vårt tror jeg mye vil se ganske annerledes ut om bare få år. Vi har gått fra print til digitalt og i dag kan en robot produsere det utroligste av tekst og bilde. Så vil det selvfølgelig være en diskusjon om hensiktsmessighet. Men faktum er at dette kommer. Jeg tipper at vår oppgave i enda større grad vil bli å kvalitetssikre og verifisere innhold. Samtidig som vi får flere og flere oppgaver der personvern, beredskap og sikkerhet, GDPR og universell utforming er problemstillinger vi må forholde oss til.

AI-verktøy kan i stor grad bidra til effektivisering av arbeidsprosesser og her mener jeg vi må ta en viktig rolle sammen med digitalisering/teknologi. Vi kjenner brukerne godt og vi vet hva som fungerer og hva som blir forstått. Så må vi også være pådrivere i egen organisasjon på andre fagområder enn vårt eget. Norge satser på kunstig intelligens innenfor mange områder; hav, klima, miljø, miljøvennlig energi og transport, helse, offentlig forvaltning og samfunnssikkerhet. Den reisen vil jeg veldig gjerne delta på.

Ikke medlem?

Vi jobber for faget! Som medlem får du mange fordeler og et landsdekkende faglig nettverk.

Medlemsfordeler

Trenger vi et lobbyregister i Norge? 

 – Jeg tilstreber åpenhet i alt jeg gjør, hvis et lobbyregister bidrar til det og ikke til mer byråkrati, så ja. 

Vi må tørre å utfordre tradisjonelle måter å jobbe på og det vi gjør må knyttes til organisasjonens mål og strategier.
Marianne Brynildsen

Hva kan kommunikasjonsfolk gjøre for å styrke tilliten til egen bransje? 

 – I utgangspunktet mener jeg kommunikasjonsfolk har høy tillit til egen bransje, det er veldig mange som ønsker å jobbe med kommunikasjon. Samtidig må vi tørre å utfordre tradisjonelle måter å jobbe på og det vi gjør må knyttes til organisasjonens mål og strategier. 

Fortell om en kommunikasjonsjobb du er blitt imponert over i det siste?

 – Utenriksreporter Roger Severin Bruland har imponert meg stort.  Både i hans dekning av pandemien ved italienske sykehus i Italia i 2020 og hans dekning av krigen i Ukraina. Bruland har en helt egen evne til å grave frem saker og folk som både berører og informerer. 

Hva er ditt beste tips for å få en sak på i mediene? 

 – Godt forarbeid er alltid lurt; finn frem til journalister som har interesse for det fagområdet du vil ha ut, ha fakta klart som journalisten kan få rett etter en prat og sjekk nyhetskriteriene ofte. 

Hvem synes du vi skal intervjue neste fredag?

 – Ettersom Akershus fylkeskommune eier 40 prosent av Ruter, er det stas å gi stafettpinnen videre til direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon i Ruter, Elisabeth Skarsbø Moen

Og hvilket bonusspørsmål ville du gjerne hatt?

 – Hva har gjort deg ekstra stolt på jobben? 

Og da svarer du?

 – Det enorme arbeidet som er gjort av alle ansatte i tre fylker, da fylkene ble slått sammen til Viken fylkeskommune, og så ny runde med deling tilbake til Akershus, Buskerud og Østfold fylkeskommuner. Jeg er imponert over organiseringen av arbeidet for å komme i mål i tide. Og jeg er ekstra stolt over at vi har lykkes godt med intern kommunikasjonen. 

Marianne Brynildsen (61)

Stilling: Kommunikasjonssjef i Akershus fylkeskommune 
 

Tidligere jobber verdt å nevne: Kommunikasjonssjef Osloskolen, Kommunikasjonssjef Akershus universitetssykehus, Kommunikasjonssjef i Akershus, så i Viken og nå tilbake til Akershus fylkeskommune fra 01.01.24.  
 

Utdanning: Cand mag, Diplomstudium, informasjonsledelse BI
 


Siste saker

Har du lest disse?