Banner
Fredagsstafetten

– Ring en journalist!

Fredagsstafetten er en spalte der vi i Kommunikasjonsforeningen hver fredag stiller de samme spørsmålene til mennesker som jobber med kommunikasjon.

Den vi intervjuer gir selv stafettpinnen videre. Silje Skogstad, øverste leder for kommunikasjonsarbeidet i Posten Bring har invitert Rune Alstadsæter, kommunikasjonsdirektør i Oslo politidistrikt.

Hva skal til for å gi deg helgefølelsen?

– Hver fredag ettermiddag rusler jeg innom polet og kjøper en flaske vin. Noen ganger to. Da kommer den gode følelsen.

IKKE MEDLEM?

Vi jobber for faget! Som medlem får du mange fordeler og et landsdekkende faglig nettverk.

medlemsfordeler

Hvordan ser du for deg at kunstig intelligens vil påvirke kommunikasjonsfaget og jobbene våre fremover?

– Den optimistiske versjonen handler om at den gjør oss mer effektiv. Dermed kan vi jobbe grundigere med de utfordrende sakene.

Trenger vi et lobbyregister i Norge?

– Jeg har ingen sterke meninger om lobbyregister, men de mange habilitetssakene viser at ryddighet er viktig. Jeg vil rose norske politikere som stiller opp og snakker med folk, organisasjoner, næringsliv, pr-byrå og andre. De skal ikke være enige med alle, men de blir bedre politikere av å lytte til ulike sider av en sak.

Hva kan kommunikasjonsfolk gjøre for å styrke tilliten til egen bransje?

– Politioverbetjent Urfan Ahmed har lært meg begrepet global folkeskikk. Kortversjonen er at alle mennesker liker folk som smiler, oppfører seg høflig og er ydmyke. Global folkeskikk kan brukes av alle som jobber for å vinne andre menneskers tillit.

– Alle mennesker liker folk som smiler, oppfører seg høflig og er ydmyke.
Rune Alstadsæter

Fortell om en kommunikasjonsjobb du er blitt imponert over i det siste? 

– Jeg vil skryte av alle fagfolkene som stiller opp og nyanserer debatten om ultraprosessert mat. Takk! For en som har vokst opp i Toro-byen Bergen, så er dette nye bekymringer. Jeg har krasjet inn i spørsmål om ultraprosessert mat blant venner, kollegaer, 13-åringen hjemme og på sosiale medier. 

Hva er ditt beste tips for å få en sak på i mediene?

– Mitt beste tips er "å ringe en journalist"! Avisene hadde publisert enda flere spennende saker hvis kommunikasjonsrådgivere hadde tatt opp telefonen og ringt en journalist for hver gang de sa ordet "medieplan" eller "mediestrategi". Det er selvsagt en forutsetning å ha et relevant budskap. Men dere skjønner poenget: Kommunikasjonsfolk har en tendens til å snakke mer "om pressen" enn "med pressen". 

Hvem synes du vi skal intervjue neste fredag?

– Jeg foreslår Thomas Midteide som akkurat fikk ny jobb i Telenor. Jeg synes det er spennende med folk som har utholdenhet til å stå lenge i en jobb, og det gjorde Thomas i DNB. 

Og hvilket bonusspørsmål ville du gjerne hatt?

– Hva utfordrer den gode helgefølelsen?

Og da svarer du?

– Når klokken ringer lørdag morgen fordi jeg skal på trening til tross for at jeg har drukket vin kvelden før.

RUNE ALSTADSÆTER

  • Leder stab for kommunikasjon i Oslo politidistrikt.
  • Tidligere jobber verdt å nevne: NRK-journalist, kommunikasjonssjef i Høyre og statssekretær for Erna Solberg.
  • Utdanning: –Funfact: Jeg har akkurat samme utdanning som forrige ukes stafett-løper Silje Skogstad. Nemlig mastergrad i EU-journalistikk fra Universitetet i Cardiff – og journalistutdanning fra Oslo i bunn. 


Siste saker

Har du lest disse?