Video

Samfunnsansvar og etikk

Frokostmøte: Personvern for kommunikatører - dette må du vite

I mai 2018 innføres de nye reglene for personvern, med EUs nye personvernforordning GDPR (General Data Protection Regulation). Loven endrer hvordan vi kan samle inn, lagre og bruke persondata. Se frokostmøte fra 6. desember 2017 om hva det innebærer for deg som jobber med kommunikasjon.

Les artikkelen

Faglig frokost

Vi gir deg kunnskapen du trenger!

Aktuelle gjester og relevante temaer. Vi diskuterer fag og du får alltid muligheten til å stille spørsmål.

Faglig frokost er gratis, og en del av medlemskapet i Kommunikasjonsforeningen.

Se tidligere sendinger

Medlem

Faglig Frokost: Meta og KI-trening

Meta vil trene opp kunstig intelligens på dine og mine bilder, innlegg og kommentarer fra Facebook og Instagram. Alle som har konto i Metas kanaler, risikerer at alt de har publisert, blir brukt – med mindre de protesterer innen en svært kort frist.

Medlem

Faglig frokost: Måling og effekt

Under Kommunikasjonsdagen i april i år fikk vi høre mye om viktigheten av å jobbe strategisk med kommunikasjon. For å kunne oppnå det, må vi vite hvor vi er og hvor vi skal, og vi må kunne måle effekten av det vi allerede kommuniserer og eventuelle endringer vi gjør.

Medlem

Faglig frokost: KI og framtiden i komfaget

Stadig flere bruker allerede kunstig intelligens i jobben. Hvilken betydning får den nye teknologien for framtida i kommunikasjonsfaget? Teknologien utvikler seg raskt, og vi må passe oss fra å gå i fallgruvene. Men hvilke fallgruver er de vi skal passe oss for, og hvor er de? Og hva skjer med språket vårt om vi stoler for blindt på generative språkmodeller?

Medlem

Faglig frokost: Strategisk kommunikasjon

Gry Rohde Nordhus, seniorrådgiver i Apeland AS, og Svein Inge Leirgulen, kommunikasjonsdirektør i TEKNA og styreleder i Kommunikasjonsforeningen, er gjester i denne utgaven av Faglig Frokost. Sammen med programleder Anne-Lise Mørch von der Fehr, nøster de opp i hvordan vi kan løfte blikket fra det operative til det strategiske og bruke kommunikasjon til å nå virksomhetens strategiske mål.

Medlem

Faglig fokost: Klarspråk

Espen Sunde, avdelingsdirektør for språk og innhold i NAV, og Ellen Jahren, partner og språkrådgiver i Totaltekst AS, er gjester i Faglig frokost. Sammen med programleder Anne-Lise Mørch von der Fehr nøster de opp i hva klarspråk egentlig er, hvorfor det er viktig å jobbe med klarspråk, og hvordan man kan gjøre det.

Medlem

Faglig frokost – den vanskelige åpenheten

Kommunikasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, og kommunikasjonsdirektør i Statkraft, Claus Sonberg, er gjester i årets første faglige frokost og tema er utfordringer knyttet til åpenhet. Åpenhet er viktig i et velfungerende samfunn. Den skaper tillit. Samtidig er ikke åpenheten alltid like enkel. Hvordan jobber man med åpenhet når virksomhetenes næringer skaper mye engasjement og sterke følelser i befolkningen? Kan og bør kommersielle og statlige aktører delta i den politiske debatten om sine forretningsområder?