Video

Sosiale medier

Ingvild Moen og Olav Mellingsæter: Teknologiskiftet er her - hva gjør vi nå?

Hvilken betydning får teknologiskiftet for ekstern og intern kommunikasjon, og hvordan vil den endre måten kommunikasjonsarbeidet blir organisert på? På Høstseminaret i 2017 deler Ingvild Moen og Olav Mellingsæter noen grep og viser utviklingen i ett fornuftig perspektiv.

Aktuelt

Medlem

Frokostmøte: Personvern for kommunikatører - dette må du vite

I mai 2018 innføres de nye reglene for personvern, med EUs nye personvernforordning GDPR (General Data Protection Regulation). Loven endrer hvordan vi kan samle inn, lagre og bruke persondata. Se frokostmøte fra 6. desember 2017 om hva det innebærer for deg som jobber med kommunikasjon.

Medlem

Frokostmøte: Kom i gang med måling!

Hør om hvordan DNV GL, Skatteetaten og DNB jobber med måling av kommunikasjonsarbeid, få innblikk i noen overordnede modeller, og lær mer om bruk av Barcelona-prinsippene. Dette frokostmøtet ble avholdt 15. september 2016.

Medlem

Frokostmøte: Klarspråksarbeid i næringslivet - hvordan starte et språkprosjekt?

På frokostmøte fra 9. mai 2017 får du råd fra Språkrådet om hvordan du kan forberede et prosjekt for klarere kundekommunikasjon i din virksomhet. Lær om hvordan arbeidet bør legges opp, hvem du bør ha med deg, hvor du bør starte, og hvem du kan få hjelp av. Finans Norge forteller hvordan de skal komme seg ut av sin språktåke, og Gjensidige deler sine erfaringer fra arbeidet for et klarere forsikringsspråk.

World PR Forum

Medlem

Ketil Raknes: Retorisk analyse av Listhaug-saken

En Facebook-oppdatering tvang en minister til å gå av. På World PR Forum 2018 presenterte Ketil Raknes, phd ved Høyskolen Kristiania, en retorisk analyse av saken og snakker om politisk kommunikasjon i en ny tid.

Medlem

Kristina Fritsvold Nilsen: Politikk og sosiale medier

En Facebook-oppdatering tvang en minister til å gå av. På World PR Forum 2018 presenterte Kristina Fritsvold Nilsen fra Retriever en medieanalyse av saken.

Kommunikasjonsdagen

Medlem

Åshild Husjord Selboe og Marianne Stokke: Når staten vil sitte ved middagsbordet

Hvordan kan et direktorat nå fram til foreldre i hele landet med samme budskap? Det var utfordringen da Åshild i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet gikk sammen med designer Marianne i Halogen for å lage tjenesten «Foreldrehverdag». Løsningen ble ny brukerinnsikt, bedre problemforståelse, prøving, feiling og nye måter å tenke på hos både designere og byråkrater.

Medlem

Louise Fuchs: Digital kompetanse – dette må du kunne!

Har du ikke allerede lagt din elsk på teknologi, anbefaler Louise Fuchs at du starter flørten nå. Det teknologiske skiftet setter nye premisser for hvordan virksomheter kommuniserer, og digital kompetanse er ferskvare. Louise forteller hva hun legger i digital kompetanse for kommunikatører, og gir konkrete råd og tips til hvordan man kan navigere i den digitale tidsalderen. Foredraget er fra Kommunikasjonsdagen i 2017.

Medlem

Balder Onarheim: Bruk hjerneforskning til å bli mer kreativ

Kreativitet ofte forstått som problemløsning og ikke som kunstneriske evner, er en av de viktigste kognitive evnene vi har. Det er få som er gode til å trene og vedlikeholde denne evnen, og derfor har det oppstått et helt forskningsfelt for å bedre forstå hvordan man mest effektivt lærer å være kreativ. Balder er professor ved Danmarks Tekniske Universitet. Foredraget er fra Kommunikasjonsdagen i 2017.

Høstseminaret

Medlem

Høstseminaret 2017: Sofaprat om teknologi og kommunikasjon

Hva mener Ingeborg Volan, Ruben Søgaard og Eirik Norman Hansen om robotjournalistikk, innholdsmarkedsføring og det etiske rundt innhenting av data? Ingeborg er utviklingsredaktør i Adresseavisen, Ruben er kommersiell direktør i Finn og Eirik er CEO for digitalt design- og innovasjonsbyrået Itch.

Medlem

Claus Sonberg og Peter Majanen: Stordata endrer spillet

Stordataanalyse kan gi kommunikasjonsavdelingen økt innflytelse og økte budsjetter fordi effekten av kommunikasjon bedre kan dokumenteres, samtidig som det vil stilles strenge krav til etikk. Claus Sonberg, partner og styreleder i Zynk og Peter Majanen, partner og en av grunnleggerne av Quattroporte. Foredraget er fra Høstseminaret i 2017.

Medlem

Bjørn Erik Thon: Personifisering av markedsføring, medier og politikk

Store datamengder, algoritmer og kunstig intelligens gjør det mulig for annonsører å reklamere for produkter og tjenester som treffer oss rett i hjertet. EUs forordning for personvern blir norsk lov i 2018. Hva er de viktigste endringene som kommer, og hva bør alle kommunikatører gjøre allerede nå? Bjørn Erik er direktør i Datatilsynet. Føredraget er frå Høstseminaret i 2016.