Banner
KI og digital kommunikasjon

Vil kunstig intelligens stjele kommunikatørens jobb?

— Ja, mener professor Petter Bae Brandtzæg. — Nei, mener professor Jill Walker Rettberg.

Petter Bae Brandtzæg og Jill Walker Rettberg er gjester i sesongens første episode av Kommunikasjonspodden, og debatterer hvordan kunstig intelligens (KI) kan påvirke kommunikatørenes rolle. 
 
— Vi trenger ikke folk som sitter i departement og skriver talepunkter på talepunkter til ministre dag ut og dag inn, når ChatGPT kan gjøre jobben for veldig mange av disse, argumenterer Petter Bae Brandtzæg.  

Brandtzæg er professor i medieinnovasjon ved Universitetet i Oslo og sjefsforsker ved Sintef digital. Han mener antall kommunikatører og deres rolle vil bli mindre, fordi KI kan erstatte tungvinne og kreative prosesser.  

podkast.jpg
Vi har snakket med Petter Bae Brandtzæg, professor i medieinnovasjon ved UiO og sjefsforsker ved Sintef digital, og Jill Walker Rettberg, professor i digital kultur ved UiB.

 

Professor Jill Walker Rettberg er helt uenig. 

— Jeg vet ikke om vi trenger færre kommunikasjonsarbeidere, men jeg tror denne typen teknologi kan gjøre kommunikasjonsarbeid bedre, sier hun i podkasten. 

Rettberg er professor i digital kultur ved Universitetet i Bergen. Hun mener at KI ikke nødvendigvis vil ta over rollene våre, men heller bistå som et nyttig verktøy for å styrke kommunikasjon. 

Vil du lære mer om kunstig intelligens? Hør hele podkastepisoden her:

 

Siste saker

Har du lest disse?