KURS   19.10.2017

Politisk påvirkningsarbeid i praksis

Kurset gjennomgår prinsippene og metodikk for politisk påvirkning og viser hvordan politikere tenker og tar beslutninger. Kurset vil også gjennomgå relevante caser og la kursdeltakerne arbeide med praktiske oppgaver. Fra denne kursdagen vil kursdeltakerne få med seg praktiske og nyttige verktøy tilbake til sitt arbeidssted.

Sentrale emner:

 • Hvordan tenker politikere?
 • Den politiske saksgangen og når kan man påvirke?
 • Hva påvirker politikerne og hvilke argumenter de legger til grunn?
 • Tips til hvordan du kan påvirke politikerne
 • Planlegging og gjennomføring av politisk påvirkning
 • Gjennomgang av metodikk, verktøy og praktiske eksempler
 • Arbeid med praktiske oppgaver

Målgruppe:

Passer for kommunikatører som allerede har grunnleggende kunnskap og erfaring fra slikt arbeid.

 

Kursholdere:

 • Tord Bergesen
  Tord Bergesen

  Tord er tilknyttet avdelingen for samfunnskommunikasjon og jobber med myndighetskontakt, strategisk rådgivning og analyse. Tord begynte i Gambit H+K etter fem år som politisk rådgiver i Høyres Stortingsgruppe. Dette gir han verdifull erfaring med prosessene på Stortinget. Han er vel bekjent med hvordan en Stortingsrepresentants hverdag ser ut og hva det må til for å få en representants oppmerksomhet.

  Tord har tidligere erfaring som politisk analytiker ved den amerikanske ambassaden i Oslo og har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, med utveksling til American University i Washington, D.C. Ved siden av jobb har Tord engasjert seg som mentor i programmet Young Ambassadors og medlem i redaksjonsrådet til tidsskriftet Minerva.

 • Andre Kolve
  André Kolve

  Kolve har bakgrunn som journalist i Porsgrunns Dagblad (1999-2006) og Telemarksavisa (2006-2010) og var kommunikasjonsrådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe fra 2010 til 2013. I 2013 ble han utnevnt til politisk rådgiver for Anders Anundsen i justis- og beredskapsdepartementet og i 2015 ble han utnevnt som statssekretær i Finansdepartementet med ansvar for mediehåndtering og kommunikasjon for finansminister Siv Jensen.

  Kolve har veldig god erfaring med hvordan man skal arbeide for å få størst mulig gjennomslag i statsbudsjettet og prosessene rundt.

Praktisk informasjon:

Dato:19.10.2017, Kl. 09.00-16.00
Påmeldingsfrist:16.10.2017
Sted:Kommunikasjonsforeningen, Brugata 19, Oslo
Pris:Medlemmer kr 4300, andre kr 6400
Maks antall deltagere:16
Vilkår for påmelding:Praktisk informasjon
AVHOLDT
+ Del

Kurs og seminarer

Flere kurs