KURS   23.11.2017

Krisekommunikasjon

Du måles ikke på krisen i seg selv, men hvordan du takler den. Riktig håndtert kan en krise være første skritt på veien til suksess ute og stolthet i egne rekker. I løpet av en dag loser vi deg gjennom krisens dynamikk og særegenheter. Hvordan agerer pressen, hva er det viktig å huske på internt og overfor samarbeidspartnere, kunder/brukere, myndigheter og egen ledelse. Gjennom eksempler diskuterer vi rett og mindre rett. Vi går gjennom planarbeid, forberedelser og opplegg til øvelser, roller og talspersonansvar. Det vil bli gitt innføring i praktiske og nyttige verktøy og metoder.

Sentrale emner:

 • Ulike krisesituasjoner: Akutte, operative og eskalerende kriser og omdømmekriser
 • Kriseledelse – prinsipper – sammenheng mellom det operative, det psykososiale og det kommunikative
 • Praktisk kriseledelse: Innføring i ulike verktøy
 • Fordypning i krisekommunikasjon: Prinsipper rundt målgruppetenkning, budskap synlighet/troverdighet og mekanismer i omgivelsene

Læringsmålet:

 • Å stå mer robust til å oppdage kriser tidlig - og å håndtere dem hvis de oppstår.

Målgruppe:

 • Det er best utbytte for de som har arbeidet med informasjon og kommunikasjon noen år, selv om krisekommunikasjon er nytt.

Kursholdere:

 • Rune-Mørck-Wergeland---Krisekommunikasjon
  Rune Mørck Wergeland

  Rune er en erfaren forretningsrådgiver innen kommunikasjon og organisasjon. De siste 13 årene har han gjennomført mellom 150 og 200 medie­treninger, rådgitt i 100 reelle kriser, og gjennomført like mange øvelser. Wergeland arbeidet i 10 år i NRK, som reporter, programleder og desksjef. I årene som rådgiver har han arbeidet mest i Norden, men også internasjonalt. Han har ledet Burson-Marsteller i Norge og Norden. Han er nå partner i Wergeland/Apenes AS.

Praktisk informasjon:

Dato:23.11.2017, Kl. 09.00-16.00
Påmeldingsfrist:22.11.2017
Sted:Thon Hotel Nordlys, Moloveien 14, Bodø
Pris:Medlemmer kr 4300,- andre kr 6400,-
Maks antall deltagere:16
Vilkår for påmelding:Praktisk informasjon
AVHOLDT
+ Del

Kurs og seminarer

Flere kurs