Digital kommunikasjon

web-og-universell-utforming

Web og universell utforming

Av: Morten Tollefsen
Forlag: Universitetsforlaget, 2013

Kjøp boken fra forlaget
+ Del

Universell utforming betyr "mest mulig for flest mulig". Alle som jobber med web vil som oftest nå flest mulig. Da må vi lære oss å ta hensyn til at mennesker er forskjellige, både utenpå og inni.

Det finnes internasjonale retningslinjer for tilgjengelighet og norsk lovverk som krever universell utforming. Boka gir god oversikt over krav til nye løsninger og hvilke verktøy du kan bruke. Denne boka er imidlertid først og fremst skrevet for å inspirere til innovativ og kreativ utvikling, der målet er brukervennlighet for alle.

I boka møter du Torbjørn Sæterbø som ble blind i en mineulykke, og andre mennesker med ulike funksjonsnedsettelser. Gjennom møtet med disse unike personene vil du skjønne hvor interessant og utfordrende det er å lage nettsider som kan brukes av alle. Praktisk forståelse av hvordan ulike mennesker bruker web er rett og slett nødvendig for å lage gode nettsider.

Universell utforming er ikke et produkt, men handler mest om prosess. Gjennom å dele egne erfaringer gir forfatteren deg både kunnskap om typiske feil og gode råd; hva er bra med tilgjengelighetsstandardene, hvordan gjøres brukertester med funksjonshemmede, kan blinde få noe ut av video og bilder, ... og mye mer!

Boka er nyttig og nødvendig for alle som driver med utvikling av web, enten i bedrifter, organisasjoner, IT-selskaper eller studenter innen IT og web.