Share

Vi søker kommunikasjonsrådgiver

Stortinget
Oslo

Søknadsfrist:
27. jan.

Stillingstype:
Fulltid

Kontakt:

Jorunn Nilsen
seksjonsleder
tlf. 938 98 200

I seksjon for presse og samfunnskontakt er det for perioden 1. mars 2022–28. februar 2023 ledig vikariat som kommunikasjonsrådgiver. 

Seksjonen har ansvar for kommunikasjonsplanlegging og gjennomføring av tiltak, mediehåndtering på vegne av presidentskap og administrasjon, publisering i og utvikling av Stortinget på sosiale medier, fototjenester og praktisk tilrettelegging for media og andre som får tillatelse til å fotografere og filme på Stortinget.


Arbeidsoppgaver

 • bidra inn i Stortingets satsing på sosiale medier 
 • fotografere, filme og redigere innhold til alle kanaler
 • ha ansvar for planlegging og gjennomføring av kommunikasjonstiltak i forbindelse med hendelser og arrangementer
 • mediehåndtering 
 • praktiske oppgaver knyttet til tilrettelegging for media
 • delta inn i pressevaktordning 

Kvalifikasjoner

Vi søker deg som har kommunikasjonsfaglig eller journalistisk bakgrunn og god innsikt i norsk politikk generelt og Stortinget spesielt. Stillingen krever god rolleforståelse. 

Det kreves: 

 • minimum bachelorgrad, fortrinnsvis innen fagene statsvitenskap, journalistikk og/eller kommunikasjon 
 • minimum tre års arbeidserfaring med kommunikasjonsarbeid og/eller journalistikk 
 • dokumentert erfaring med operativt kommunikasjonsarbeid, og på samme tid forståelse for det strategiske bildet
 • dokumentert erfaring med å produsere film, ta bilder og lage annet visuelt innhold til bl.a. sosiale medier
 • dokumentert erfaring med å publisere på nettsider og i sosiale medier
 • erfaring med mediehåndtering 

Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres for nivå konfidensielt.

Det er en fordel om du har erfaring med: 

 • å forstå hva som skaper engasjement i sosiale medier
 • å lage kommunikasjonsplaner 
 • å måle effekt av kommunikasjonstiltak
 • krisekommunikasjon

Personlige egenskaper

Arbeidet krever høy grad av profesjonalitet og integritet, gode samarbeidsegenskaper og god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Vi søker deg som snur deg raskt rundt når det kreves, er fleksibel, strukturert, og som evner å tenke helhetlig og langsiktig. Du trives i en hektisk hverdag, har godt humør og anser både små og store oppgaver som viktige. Du tar initiativ, trives med å jobbe selvstendig, er nysgjerrig og holder deg oppdatert på utviklingen i sosiale medier. 

Personlig egnethet vil bli vektlagt.


Vi tilbyr

Stortinget kan tilby en spennende stilling i et godt arbeidsmiljø, med en unik arbeidsplass sentralt beliggende i Oslo sentrum. Stillingen lønnes som rådgiver i lønnsspenn 543 500–604 700 per år, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder seks måneders prøvetid.

Stortinget er opptatt av mangfold, og ønsker å være en arbeidsplass som speiler befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Stortinget legger arbeidsforholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

I samsvar med offentleglova kan en søker offentliggjøres selv om han/hun har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Vedkommende vil i så fall bli varslet og gitt anledning til å trekke søknaden.

Spørsmål om stillingen kan rettes til seksjonsleder Jorunn Nilsen, telefon 938 98 200.

Søknad, CV og attester/vitnemål skal fortrinnsvis sendes elektronisk via Webcruiter innen 27. januar 2022. Før søknadsfristens utløp kan attester og vitnemål eventuelt sendes per post til Stortinget, postboks 1700 Sentrum, 0026 Oslo. Merk konvolutten med HR-seksjonen og stillingens tittel. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring. Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.


Søk på stillingen via Webcruiter


Om arbeidsgiveren

Kommunikasjons- og formidlingsavdelingen har rundt 30 medarbeidere og har ansvar for kommunikasjons- og formidlingsoppgaver rettet mot representanter, partigrupper og ansatte samt pressen og til landets innbyggere. Avdelingen jobber etter kommunikasjonsstrategien til Stortingets administrasjon og skal bidra til et levende folkestyre.

Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst.

Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 500 medarbeidere.

Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen».


Foto: Stortinget