Banner

Trondelag, Omdømmekonferansen 2019

Tirsdag 12. nov. 2019 kl. 10:00 - 16:00
Steinkjer Rådhus

Lær av de beste!

Velkommen til Omdømmekonferansen 2019 i Steinkjer rådhus. Medlemmer i Norsk kommunikasjonsforening får et godt tilbud på denne konferansen, som er et initiativ fra kommunikasjonsforeningens avdeling i Trøndelag.

Vi ønsker å løfte kommunikasjonsfaget slik at kommunikasjon blir mer synlig som et strategisk ledelsesverktøy. Derfor er ledere spesielt velkommen. Programmet er satt sammen både med tanke på deg som jobber i offentlig og privat virksomhet. Mange står midt i sammenslåingsprosesser og for dere er det mye inspirasjon og lærdom å hente denne dagen.

Disse kommer:

Dagens Næringsliv ville ha flere kvinnelige kilder og kunder

De satset på «DN Kvinner» og fikk begge deler. Heidi Odde Karstensen er ansvarlig for sosiale medier i Dagens Næringsliv. Hun viser hvordan denne Facebookgruppen har endret DNs journalistikk.

"Alle vil ha endring, men få vil endre seg"

Endringskommunikasjon er en av de mest krevende ledelsesdisiplinene. Kommunikasjonsrådgiver Øystein Bonvik forteller deg hva du som leder kan gjøre når de fleste i organisasjonen aller helst vil gjøre det meste på sin egen måte.

Gründersatsing ga ringvirkninger

Seksjonsleder Maja Flaatten, DNB forteller hvordan DNB har klart å reise seg etter et kraftig omdømmefall med blant annet å satse på gründere.

Banksjef Rune Bjerkes uttalelse til TV2 i 2013 om at kundene måtte være med på et «spleiselag» for å skaffe banken nok kapital, førte til renteopprør og omdømmefall. I fjor satte DNB inn et nytt gir mot det de mener er fremtidens storkunder, gründerne.

Den datadrevne kampanjen «Ringvirkninger» har gitt DNB økt markedsandel, flere priser innen markedsføring, og et bedre omdømme.

Hvordan skapes og måles et omdømme?

Ole Christian Apeland fra Apeland kommunikasjon viser hvordan omdømmekåringen RepTrak Norge fungerer. Han er en av Norges mest erfarne kommunikasjonsrådgivere og etablerte Apeland i 1988.

Norges beste omdømme. Hvordan fikk de det til?

TINE vant omdømmekåringen RepTrak Norge i år.

Kommunikasjonsrådgiver Øystein Syrstad i TINE viser hvordan TINE jobber med kommunikasjon og omdømme.

Hvordan få med innbyggerne på omdømmebygging?

Randi Ness og Geir Are Nyeng fra PWC vet hvordan man mobiliserer innbyggere, og gir samtidig et innblikk i hvordan media, og målrettet arbeid med verdier og visjon, kan påvirke en kommunes omdømme. Kanskje kan kommunene lære noe fra privat sektor?

Randi Ness kommer fra Lierne i tidligere Nord-Trøndelag. Kjent som Ap-politiker og senere rådgiver for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fra 2014 til 2018. Forlot Brussel for å flytte hjem til Trøndelag, arbeider nå for rådgivingsselskapet PWC i Trondheim.

Geir Are Nyeng er tidligere assisterende rådmann i Rissa og personalsjef i Åfjord kommune. Nå jobber han som director i PWC i Trondheim.

Kan et godt omdømme styrke både konkurransekraft og attraktivitet?

Ja, mener Anne Irene Myhr ved Distriktssenteret (Kompetansesenter for distriktsutvikling).

Hun vil vise til gode eksempler og metoder som fungerer i kommunesektoren, blant annet i Steinkjer kommune.

HUNT i Sør-Trøndelag

Hvordan får man en kvart million trøndere til å svare på en helseundersøkelse de aldri har hørt om – i løpet av tre uker. En undersøkelse som handler om å gi fra seg det mest personlige man har; Opplysninger om egen helse. 15.november avsluttes den sørtrønderske datainnsamlingen for HUNT, en av verdens største og viktigste samlinger av helsedata om en befolkning. Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Tore Hals forteller hvordan det gikk.

Bjørn Tore Hals er kommunikasjonsrådgiver for Trøndelag fylkeskommune og ledet kommunikasjonsarbeidet i sammenslåingen av trøndelagsfylkene.

Fra Gjerdinga i Nærøy til Norges viktigste kommentariat

VG-kommentator Tone Sofie Aglen kommer for å fortelle som sin veg fra ei øy i Trøndelag til VGs lokaler i hovedstaden og hvordan det er å jobbe i landets viktigste kommentariat.

Folk går aldri av moten

Lasse Berre fra Berre kommunikasjonsbyrå jobbet med sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag, og er kjent for å ha produsert sangen «Trønder». Han jobber nå med flere av de andre fylkene som skal slås sammen. Store og krevende prosesser der smarte kommunikasjonsgrep er helt essensielt for å lykkes.

Sofaprat med Svein

Svein Karlsen er kommunikasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, tidligere redaktør i Namdalsavisa og daglig leder for Rock City i Namsos. Han leder oss gjennom en lett og ledig sofaprat med gjester, der viktige saker fra både media og livet diskuteres.

Festmiddag og togtider

Konferansen er tilpasset togtidene. Tar du toget fra Trondheim kl. 07.10 kommer du til Steinkjer kl. 09.16. Da rekker du en kopp kaffe i god tid før konferansen starter klokken 10. Rådhuset er rett over vegen fra togstasjonen.

Festmiddagen på Quality Grand Hotel begynner like etter konferansen som slutter kl. 16.00. Du kan ta toget kl. 16.28 med ankomst Trondheim kl. 18.32. Eller gå rett over gaten til hotellet og bli med på en sosial og god middag med nye og gamle kjente.

Kl. 21.28 går det siste toget til Trondheim fra Steinkjer. Med ankomst Trondheim kl. 23.32.

 

Vi har en god pris på overnatting inkludert konferanse og festmiddag på Quality Grand Hotel i Steinkjer. Velg pakke nr. 2. eller 3.


Her kan du melde deg på