Webanalyse: Hva fungerer, hvordan når jeg ut og måler på best mulig måte?

Onsdag 02. mai 2018 kl. 07:45
Lyse, Auditoriet, Breiflåtveien 18, Stavanger
Pris: Gratis (medlem) , 250 (ikke-medlem)

Foredragsholder

Helene B. Helgeland er digital rådgiver i PYX, Haugesund. Hun har Mastergrad i digital kultur fra UiB, jobber i PYX sin digitale avdeling, med webanalyse, performance markedsføring og webutvikling.

En viktig del av en kommuniktørs jobb er å følge med på hva som fungerer og ikke på nettsidene, og hvilke endringer som skal til for å øke salg eller antall henvendelser – avhengig av hva målet er. På frokostmøtet vil vi høre om temaet webanalyse fra to ulike aktører.

- Analyserer du trafikken inn til nettstedet ditt får du også verdifull innsikt i hvilke markedsføringstiltak som faktisk driver kunder til nettstedet ditt, sier en av foredragsholderne, Helene B. Helgeland, Digital rådgiver i PYX.

Hun vil snakke generelt om webanalyse samt gi et innblikk i enkle, intuitive gratisverktøy som gir viktig innsikt i trafikken på nettstedet.

Deretter vil Ola Helland, ansvarlig for brukeropplevelser (UX) i Lyse, snakke om måten de jobber med kommunikasjon på og måler resultater. Han vil i tillegg fortelle hvordan de måler de viktigste oppgavene (top tasks) kundene kommer til nettsidene for å utføre, opp mot definerte KPI’er (konverteringer/mål).

Foredragsholder

Ola Helland er sjef for brukeropplevelser (UX) i Lyse. Han har lang fartstid i UX-miljøer fra både NRK, Statoil og Lyse. Nå jobber han i kundeutviklingsavdelingen til morselskapet Lyse og har en aktiv rolle i digitaliseringen av konsernet.

- Vi har også ukentlige «explorations» der vi tar for oss et måltall og dykker ned i det og prøver å gjøre kjappe små tiltak for endre på det, sier Ola Helland.

Ola vil også si noe om hvordan de måler effekten av alle kampanjer og e-poster som kjøres, opp mot KPI’er for å vise den reelle verdien av kampanjen.

Frokost serveres kl. 07.45-08.30.

Viktig informasjon! Det er dessverre ikke anledning til å parkere på Lyse sitt område. Det oppfordres derfor til å bruke alternative transportmidler

Pris medlemmer
Gratis
Pris Ikke-Medlemmer
250
19.11.2019
Universitetet i Agder, rom B3 004
26.11.2019
Heim Gjøvik, Hunnsvegen 1, Gjøvik