Screen Shot 2016-12-15 at 07

Foredragsholdere 2017

 • Ingeborg
  Vil mediebransjen kunne sette dagsorden i framtida?

  Det blir stadig færre journalister i Norge. Overgangen til det digitale utfordrer medienes tradisjonelle rolle. Flere får informasjonen sin via ikke-redaktørstyrte medier. Falske nyheter blir vanskeligere å oppdage. Annonseinntektene stuper. Hva gjør de tradisjonelle mediehusene for å omstille seg til en ny informasjonshverdag, og hvordan kan det påvirke kommunikatører?

  Norges eldste avis, Adresseavisen i Trondheim, fyller 250 år i 2017. Ingeborg Volan er utviklingsredaktør i Adresseavisen, med ansvar for digitalisering av journalistikken. På Kommunikasjonsdagen deler hun sine erfaringer og tanker om å ta et kvart årtusen med mediehistorie inn i en digital framtid. Ingeborg kom til Adresseavisen fra jobben som sosiale medier-sjef i NRK. Hun har også fartstid i kommunikasjonsbransjen, blant annet som fagansvarlig for digital kommunikasjon i Gambit Hill+Knowlton, og er tidligere kåret til «Årets kursholder» i Kommunikasjonsforeningen.

 • Jesper
  Kommunikatørens unike verdi

  Jesper Falkheimer har forsket på hvilken betydning kommunikasjon har i forskjellige virksomheter. På Kommunikasjonsdagen skal han fortelle oss hvilken unik verdi kommunikatøren har i en organisasjon, og hvordan vår rolle har endret seg.

  Falkheimer er professor i strategisk kommunikasjon og sjef for forskning, samarbeid og innovasjon ved Lunds universitet. Gjennom foreningen Sveriges kommunikatörer leder han Communication Executives Programme. Han sitter også i flere styrer, blant annet Gullers Grupp AB, et av Sveriges største kommunikasjonsbyråer.

 • Sverre-Diesen
  Krig, fred og kampen om sannheten

  Hvis Norge blir angrepet, står Forsvaret og NATO parat. Men hva hvis angrepet er usynlig? Kampen om sannheten er blitt en ny operasjonslinje i moderne konflikter. Russlands annektering av Krim demonstrerte hvordan et angrep kan utføres gjennom blant annet hacking og propaganda. På Kommunikasjonsdagen vil tidligere forsvarssjef Sverre Diesen snakke om hvilken rolle påvirkningsoperasjoner spiller i moderne krigføring.

  Sverre Diesen var forsvarssjef fra 2005 til 2009. Han har innehatt en rekke stabs- og kommandostillinger, blant annet sjef for HM Kongens Garde og sjef for Strategi- og langtidsplanavdelingen i Forsvarets overkommando. Nå arbeider han som forsker ved Analyseavdelingen/Forsvarets forskningsinstitutt og er med i prosjektet «Strategisk kommunikasjon og cyberforsvar i et hybrid trusselbilde (Strict)».

 • Untitled-2
  Fakta eller følelser. Hva blir viktigst i det norske valget?

  Hvem eier sannheten når alle skaper sin egen virkelighet? Den offentlige samtalen er i hurtig endring. I lys av Brexit og valgkampen i USA vil vi se nærmere på politisk kommunikasjon og mediebildet anno 2017. Politikere med ytterliggående standpunkter treffer velgerne ved å ta i virkemidler som vekker følelser, samtidig som faktabasert kunnskap taper terreng. Hvordan vil dette påvirke valget i september?

  Espen Teigen er politisk rådgiver for Sylvi Listhaug, innvandrings- og integreringsminister.

  Nina Kristiansen er ansvarlig redaktør og daglig leder av nettavisen forskning.no. Hun er medieviter fra Universitetet i Oslo.

  Eirik Bergesen er politisk-satirisk kommentator. Han står bak nettsiden Opplysningskontoret og satireshowet All Makt. Han er også tidligere diplomat.

 • Christine-Calvert---farge---foto-Peter-Mydske-H
  Hva er en god tekst?

  Ny teknologi skaper nye muligheter for formidling. Video, VR og podkast, det er utallige måter å få ut budskapet på. Men språk engasjerer, og en god tekst kan være nettopp det sterke og nødvendige virkemiddelet du trenger for å nå frem til din målgruppe.

  Tekstdoktor Christine Calvert er kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Hun driver firmaet Tekstdoktor og underviser på Westerdals Oslo ACT. Christine har tidligere jobbet som tekstforfatter i Power reklamebyrå, global webredaktør i DNV og «tekstevangelist» i BEKK. Hun har skrevet bøkene «Skriv så det selger» og «Skriv for nettet – kort og godt».

 • Christian-Brosstad-Forbrukerradet
  Best i offentlig sektor på digitale tjenester

  Forbrukerrådet rigger hele sin kommunikasjonsavdelingen for det digitale. Avdelinger blir slått sammen og all kommunikasjon skal være digital visuell først. Tekst skal byttes ut med tjenester, og informasjon skal formidles via nyttige verktøy. Christian Brosstad er direktør for kommunikasjon og digitale tjenester, og på Kommunikasjonsdagen vil han snakke om hvilke grep Forbrukerrådet skal ta for å bli best på digitale tjenester i offentlig sektor.

  Christian Brosstad har jobbet i Forbrukerrådet det siste året. Tidligere var han kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen. Christian ble kåret til “Årets digitale leder” på Kommunikatøren 2016. Han har også vunnet prisen ”Årets ildsjel” på Social Media Days i 2014.

 • Erlend-Høyersten
  Kunsten å kommunisere

  Erlend Høyersten er direktør for kunstmuseet ARos i Aarhus, som har 800.000 gjester årlig. På Kommunikasjonsdagen vil han snakke om hvordan ledelse og kommunikasjon spiller sammen. Høyersten tar utgangspunkt i kunstens muligheter, og ser nødvendigheten av å forstå og kommunisere kulturinstitusjonenes samfunnsrolle på nye måter.

  I 2017 er Århus valgt som europeisk kulturhovedstad, med ARos som en sentral aktør. Erlend har tidligere vært direktør på Sørlandets Kunstmuseum, og ved Kunstmuseene i Bergen, der han stod i spissen for sammenslåingen av byens fire kunstmuseer til ett museum.

 • Eirik Berge
  Slik bruker du de ansatte som ambassadører på sosiale medier

  Visste du at når ansatte deler innhold om bedriften de jobber i så får det i gjennomsnitt åtte ganger så høyt engasjement som når bedriften deler det selv? På Kommunikasjonsdagen vil Eirik Berge fortelle oss om hvorfor og hvordan vi kan utnytte «kraften» som ligger i våre egne ansatte, for å nå ut med bedriftens budskap.

  Eirik har jobbet med digital utvikling siden han i 1998 solgte den første bannerannonsen på bt.no og har i tillegg til mange år i Bergens Tidende erfaring fra både e-handel og reklamebyrå. Eirik jobber nå som markeds- og merkevaresjef i Possibility, som driver med opplevelsesbasert kommunikasjon.

 • Untitled-5
  Når staten vil sitte ved middagsbordet

  Hvordan kan et direktorat nå fram til foreldre i hele landet med samme budskap? Det var utfordringen da Åshild Husjord Selboe i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet gikk sammen med designer Marianne Stokkei Halogen for å lage tjenesten Foreldrehverdag. Kommunikasjonsutfordringene sto i kø: Følelsesladde temaer, streng kvalitetssikring, stor målgruppe og veldig komplekst innhold. Hvordan i all verden skulle de bli relevante rundt middagsbord over hele landet? Løsningen ble ny brukerinnsikt, bedre problemforståelse, prøving, feiling og nye måter å tenke på hos både designere og byråkrater. På Kommunikasjonsdagen får du hva som fungerte og hva som gikk galt. Og så får du noen rykende ferske smakebiter på sluttresultatet.

  Åshild Husjord Selboe er sosiolog og jobber i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet som prosjektleder for foreldrehverdag.no. Målet med foreldrehverdag er og gi foreldre tilgang til god, kvalitetssikret veiledning uten fasitsvar.

  Marianne Stokke jobber som designer og rådgiver for innhold og strategi i Halogen. Hun er en historieforteller med mer enn 15 års erfaring fra tjenesteutvikling og merkevarebygging. Marianne trives best i regirollen og vektlegger helhetlige løsninger som bygger forståelse, verdi og engasjement hos kunden og målgruppen.

 • Louise
  Digital kompetanse – dette må du kunne!

  Har du ikke allerede lagt din elsk på teknologi, anbefaler Louise Fuchs at du starter flørten nå. Det teknologiske skiftet setter nye premisser for hvordan virksomheter kommuniserer, og digital kompetanse er ferskvare. Hva betyr det for oss som jobber med kommunikasjon? Louise forteller hva hun legger i digital kompetanse for kommunikatører, og gir konkrete råd og tips til hvordan man kan navigere i den digitale tidsalderen.

  Louise Fuchs er kommunikasjonssjef for produkt og teknologi i Schibsted Media Group, styremedlem i TENK ( tech-nettverket for kvinner) og medlem av Kommunikasjonsforeningens Fagråd for kompetanse. I fjor ble hun kåret til årets digitale superprofil av Hammer og Hanborg. Hun er en dreven kommunikatør med fartstid fra både offentlig og privat sektor.

Instagram #komdagen

Programgruppen