NyheterPublisert 6. mars 2017

KommCase2017

Utfordret studenter med internasjonalt case

For femte år på rad arrangerte studentene ved BI casekonkurransen KommCase, nytt av året var et case med internasjonal vinkling.

Tekst: Martin Vangsøy / Foto: SBIO Media

- Samfunnsansvar er overordnet tema også i år, men denne gangen ligger fokuset på internasjonale problemstillinger knyttet opp mot forurensning og miljø, sier leder for KommCase-styret, Siri Hoås Rønning.

I år har studentene samarbeidet med DNV GL (Det norske Veritas). Kommunikasjonsdirektør i DNV GL olje og gass, Cathrine Torp, er veldig fornøyd med samarbeidet.

- Å samarbeide med KommCase har vært en svært positiv erfaring og absolutt noe jeg kan anbefale alle kollegaer.

Hun opplever det som svært verdifullt å få innspill fra studentene, selv om oppgaven har et stort omfang.

- Vi hadde lyst til å få noen unge friske blikk til å se på hva vi gjør, hva vi burde gjøre annerledes og hvem vet, kanskje kommer de på noe helt nytt og kreativt som vi kan bruke. Det er klart vi ikke kan forvente at studentene skal løse en problemstilling vi i DNV-GL har brynet oss på i flere år, men deres tilnærming og de spørsmålene de stiller skaper nye tanker hos oss, og det er både inspirerende og morsomt.

Færre deltakere i år

Bare fire grupper deltok i år, mot ti i 2015.

- Den største utfordringen er naturligvis tid, men oppgaven er i år mer omfattende, den krever mye mer bakgrunnsinformasjon og fakta, sier en av deltakerne Thomas Ekeli, han studerer PR og Markedskommunikasjon på BI.

Kjetil Hansen jobbet sammen med Thomas, han trekker frem casets tema som en annen utfordring:

- Det er utfordrende å jobbe med kommunikasjon innenfor olje og gassnæringen, og da spesielt i forbindelse med bærekraft.

Fint tillegg til studiene

- Vi har jobbet forholdsvis lite med case-arbeid i studiene, så KommCase er en gylden mulighet til å sette teori ut i praksis, sier Thomas Ekeli.

Studenter som jobber med KommCase

Thomas Olsen, Kjetil Hansen og Thomas Ekeli godt i gang med oppgaven.

Foto: Martin Vangsøy

Thomas Olsen, det siste gruppemedlemmet, er enig:

- Når man deltar på KommCase får man håndfast erfaring og bedre innsikt i hva det egentlig innebærer å jobbe med kommunikasjon.

Kommunikasjonsforeningen hadde to representanter i årets jury. Svein Inge Leirgulen er Head of media relations i DNV GL, og sitter også i foreningens sentralstyre. Grete B. Klingenberg sitter i foreningens Fagråd for kompetanse som er ansvarlig for kurs- og kompetansetilbudet til foreningen. Hun var imponert over studentenes arbeid:

- Det var imponerende å se studentenes forståelse og tilnærming til oppgaven, og det de hadde klart å få til på bare 41 timer.

På fredag ble årets vinnere kåret og den gruppa som presenterte det beste caset bestod av Helene Strøm Bergset, Cathrine Bakkeli og Helena Linnéa Kvale.

+ Del