KursPublisert 7. juni 2017, endret 8. juni 2017

Brugata 19 - kurslokalet

Måling og politisk kommunikasjon blant høstens nye kurs

Kunnskap om måling er etterspurt blant Kommunikasjonsforeningens medlemmer. Til høsten holdes et nytt kurs om nettopp det. Politiske prosesser for kommunikatører er blant de andre kursnyhetene.

Tekst: Miao Ling Fu / Foto: Kommunikasjonsforeningen

Ståle Tvete Vollan

Ståle Tvete Vollan, leder for Fagrådet for kompetanse, har ledet arbeidet med nye kurs. (Foto: Bård Gudim)

I arbeidet med høstens kurstilbud har Fagrådet for kompetanse sett nøye på hvilke ferdigheter og kunnskap medlemmene tror blir viktige for kommunikatører i tiden fremover. Dette ble de spurt om i Kommunikasjonsforeningens lønnsundersøkelse i fjor.

Innhold og språk på topp

«Digital innholdsproduksjon» og «Språk, skriveferdigheter og retorikk» er kompetanseområdene som skårer aller høyest. Også den internasjonale Holmes-rapporten fra 2016 viser at internasjonale ledere anser gode språk- og skriveegenskaper som inngangsbilletten til kommunikasjonsstillinger.

- Skriving er viktig - til tross for endringer i kommunikasjonslandskapet og nye krav til kommunikatører om å mestre multimedier, mener Ståle Tvete Vollan, leder for Fagrådet for kompetanse.

Dersom du ønsker å bli bedre på å skrive, kan du delta på kurset «Skriv som en gud» i Oslo, Kristiansand eller Trondheim i høst. Hvis du vil bli bedre på annen innholdsproduksjon er kurset «Lær å lage video på mobil» et alternativ.

Nytt kurs om måling

Nummer tre på listen over kompetanseområder i undersøkelsen, ble måle- og analysekunnskaper. Holmes-rapporten viser at både analytiske og tekniske ferdigheter verdsettes stadig mer.

- Verdien av kommunikasjon er, sammen med den siste tidens trøkk på effekt av markedsføring, blitt et viktig lederspørsmål. Jeg tror flere av oss merker presset på jobben om å vise verdien av arbeidet vi gjør. Det gjør at vi er nødt til å bli bedre på måling og evaluering, sier Tvete Vollan.

Du kan bli bedre på å vise verdien av kommunikasjon ved å ta kurset «Planlegging, måling og evaluering av kommunikasjon».

En nyhet er kurset «Innføring i politiske prosesser for kommunikatører», mens «Politisk påvirkningsarbeid i praksis» settes opp på nytt. Denne høsten settes også opp det nye kurset «Lag en kommunikasjonsplan». Kurs i krisekommunikasjon, endringskommunikasjon og intranett er blant de andre tilbudene. 

Se kurskalender høst 2017.

Sjekk også arrangementer i regi av lokallagene.

+ Del