Lobbyregister

 • stortinget_lobby
  Prinsippdiskusjonen må tas

  I DN 25. november etterlyste Anne Therese Gullberg, forsker ved Cicero Senter for klimaforskning, en diskusjon om hva slags lobbyregulering vi trenger i Norge. Jeg kunne ikke vært mer enig, og den siste tiden har Kommunikasjonsforeningen jobbet med nettopp dette. Les Therese Manus Hønningstads innlegg i dagens DN.

 • Kom For_7607
  Et nytt argument for lobbyregister

  Dagbladets avsløring av stortingsrepresentantenes skjulte aksjeposter, forklarer hvorfor vi må få et lobbyregister.

 • Therese_Manus_Lobby_1
  Nei til lobbyregister i Stortinget

  Stortinget stemte i går ned Venstres forslag til innføring av et lobbyregister i Norge.

 • Stortinget
  Presidentskapet sier nei til lobbyregister

  Stortingets presidentskap avviste i går Venstres forslag til innføring av et lobbyregister i Norge. – Jeg er skuffet over presidentskapets manglende vilje til å få mer åpenhet i politiske prosesser, sier Therese Manus, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen.

 • Kom-For_7689-web
  Ønsker utredning av lobbyregister

  Kommunikasjonsforeningen har sammen med Transparency International Norge, Presseforbundet og Redaktørforeningen sendt et formelt innspill til Stortingets presidentskap hvor vi ber om at det settes i gang en utredning av et norsk lobbyregister.

 • Lobby-web
  Lobbyregister: Video fra debatten

  Trenger vi et lobbyregister i Norge? Hvem skal registeret omfatte og hvilke møter skal registreres? Her kan du se opptak fra debatten.

 • Kom-For_7689-web
  Åpen påvirkning – debattmøte om lobbyregister

  Trenger vi et lobbyregister i Norge? Ja, mener Presseforbundet, Redaktørforeningen, Transparency International Norge og Kommunikasjonsforeningen. Forrige uke lanserte de fire organisasjonene et felles forslag til hvordan et lobbyregister kan se ut. Tirsdag 11. februar inviterer vi til debatt om temaet.

 • lobby_stortinget_plakat
  Åpen påvirkning

  I dag oppfordrer vi alle som besøker politikere på Stortinget til å registrere seg i vårt register. Et felles stunt fra Presseforbundet, Kommunikasjonsforeningen, Transparency International Norge og Redaktørforeningen for å vise at tiden er inne til å innføre en obligatorisk, åpen og søkbar registrering av møteaktivitet med politiske myndigheter.

 • Stortinget
  Vårt forslag til et lobbyregister i Norge

  Her er Kommunikasjonsforeningens konkrete forslag til struktur og forvaltning av implementeringen av et lobbyregister i Norge.

Forslag til lobbyregister