Forskning

 • Jim Macnamara frokostmøte om måling og evaluering
  – Utfallet (outcome) er viktigere enn hva du gjør

  Ved å flytte fokuset fra hva vi gjør til hva vi oppnår med kommunikasjonsarbeidet, vil det også flytte perspektivet på kommunikasjon i organisasjonen fra noe som skaper kostnader til noe som skaper verdi. Det sier kommunikasjonsprofessor Jim Macnamara.

 • Siv-Anniken-Røv
  Tøffere å nå frem i kommunene

  Kommunikasjonsarbeidere i kommunene føler seg mindre sett og verdsatt enn andre kommunikasjonsarbeidere. Det viser forskning. –Jeg tror mange ikke greier å vise frem at de har en viktig funksjon, sier Siv Anniken Røv, kommunikasjonsdirektør i Trondheim kommune.

 • LYS186031_MBR-20130411-9185
  Vokser seg inn i toppledelsen

  Kommunikasjonsbransjen har gjennomgått en enorm vekst de siste årene. Men har kommunikasjonsarbeidere fått økt innflytelse i samfunnet av den grunn? – Ja, svarer forsker ved Institutt for samfunnsforskning, Trygve Gulbrandsen. – Det er ingen tvil om at kommunikasjonsfunksjonen er blitt langt viktigere.

 • lanseringsseminar_forskningsrapport
  Forskningsrapporten: Video fra lanseringsseminaret

  Her kan du se opptak fra lanseringsseminaret av forskningsrapporten om kommunikasjon og innflytelse.

 • Den-norske-kommunikatoren
  Den norske kommunikatøren

  Hvem er det og hva er arbeidsoppgavene?

 • Trygve-Gulbrandsen_forside
  Slik får du innflytelse

  Sentralt plassert kommunikasjonsavdeling, et bredt kompetansefelt, og gode relasjoner til journalister er viktige faktorer for kommunikasjonsrådgivere som ønsker innflytelse i samfunns- og arbeidsliv.

 • Ny daglig leder og styreleder_1
  Lansering av forskningsrapport om kommunikasjon og innflytelse

  Har kommunikasjonsrådgivere makt i samfunnet? Har de innflytelse på arbeidsplassen sin? Hvordan ser kommunikasjonsutøvere på sitt forhold til journalister, og omvendt?

 • møte
  Forskningsprosjekt om innflytelse og kommunikasjon trenger flere svar

  Kommunikasjonsforeningen har igangsatt et forskningsprosjekt som undersøker innflytelse i kommunikasjonsbransjen. Prosjektet er i analysefasen, men allerede nå kan konturene skimtes av en ung bransje i voldsom vekst som maner ut sin plass i samfunnet og må tilegne seg og håndtere sin egen innflytelse.

 • Astrid_Stortinget
  Kommunikasjon og innflytelse

  Kommunikasjonsforeningen setter kommunikasjon og innflytelse under lupen i et nytt forskningsprosjekt som ledes av Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Proba samfunnsanalyse.

 • kommunikasjonBI508
  BI Center for Corporate Communication

  Handelshøyskolen BI har opprettet et forskningssenter innen kommunikasjon i samarbeid med Kommunikasjonsforeningen og partnere i næringslivet og det offentlige. BI senter for virksomhetskommunikasjon skal være en drivkraft i utviklingen og profesjonaliseringen av kommunikasjon i norske virksomheter.