#KOMNORD2017 – Troverdighet, krise og falske nyheter

#KOMNORD2017 – Troverdighet, krise og falske nyheter

Hvordan spiller utviklingen i teknologi og informasjonsdeling inn på vår troverdighet? Er du forberedt på en eventuell krise hvis du opplever falske nyheter?

FB_komnord_nordnorge_2017

Den 22. november er årets fagdag #KOMNORD2017 – Troverdighet, krise og falske nyheter. Vi tilbyr også kurs i krisekommunikasjon 23. november. Melder du deg på begge dagene, får du kr 500 i rabatt på fagdagen.


Program

Last ned og print ut programmet, spre og del i ditt nettverk.

ÅPNING OG VELKOMMEN

09.00
Registrering

10.00
Velkommen
Lokallagsstyreleder i Nord-Norge, Heidi Tangstad

Ida-Pinnerød_

10.05
Prolog: I grenselandet mellom fakta og feil
Ordfører Bodø kommune, Ida Pinnerød

Ida Marie Pinnerød har vært ordfører i Bodø siden høsten 2015, og har allerede vært nødt til å håndtere situasjoner hvor saker har vært skjevt eller direkte feil framstilt.


TROVERDIGHET OG FALSKE NYHETER

10.20
Er ikke all denne skrytingen av Nord-Norge et godt eksempel på fake news?

Roger Ingebrigtsen, Agenda Nord-Norge

Roger Ingebrigtsen

Roger Ingebrigtsen  har tidligere jobbet som journalist i VG og Dagbladet, og som nyhetsredaktør i Nordlys. Han har vært kommunikasjonssjef for Hurtigruten og OL-selskapet Tromsø 2018. Ingebrigtsen har også lang farstid som Ap-politiker og rådgiver og statssekretær for flere statsråder. I dag er Ingebrigtsen daglig leder i Agneda Nord-Norge, som har som mål å være Norges viktigste og største verdiskapingsarena i nord.


11.00
PAUSE MED LITT Å BITE I


TROVERDIGHET OG FALSKE NYHETER FORTSETTER

Kristoffer-Egeberg

11.25
Faktisk.no - Hjelp meg med falske nyheter

Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg

Faktisk helt sant: Ansvarlig redaktør for Faktisk.no, Kristoffer Egeberg kommer til #komnord2017 for å fortelle om starten på arbeidet med faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.

12.10
Etikk og kommunikasjon i en verden av falske nyheter
Styreleder i Norsk kommunikasjonsforening Gro Bogen Nilsen

Gro-Borgen-Nilsen

Etikk og kommunikasjon i en verden av falske nyheter. Påvirker dette jobben vår? Styreleder i Norsk kommunikasjonsforening Gro Bogen Nilsen kommer til #komnord2017  for å fortelle oss mer om dette.

Gro Bogen Nilsen  jobber i dag som partner og seniorrådgiver i First House. Hun har bred kommunikasjonsfaglig kompetanse og flere års ledererfaring. Hun bistår kunder med å nå forretningsmålene sine gjennom strategisk kommunikasjon og myndighetskontakt. Som tidligere kommunikasjonsansvarlig i store og komplekse bedrifter med betydelig medieoppmerksomhet, arbeider hun med leder- og endringskommunikasjon, posisjonering og medierådgivning. Gro har spisskompetanse på helse og leder First House sitt helseteam.


13.00
LUNSJ


KRISEKOMMUNIKASJON

Robert_isaksen
Wigdis_Korsvik
Tove-Kaspersen-,-leder-kommunikasjon-Nordland-Politidistrikt

13.50 Når krisen rammer et helt samfunn - overgrepssakene i Tysfjord

Wigdis Korsvik kommunikasjonssjef, Fylkesmannen i Nordland, Robert Isaksen seniorrådgiver, Fylkesmannen i Nordland og Tove Kaspersen, leder av kommunikasjonstab, Nordland Politidistrikt deler betraktninger og erfaringer som er meget relevante for kommunikatører.

14.30
Laksenæringen - sløyd og hodekappet omdømme?
Informasjonssjef Øyvind A. Haram i Sjømat Norge

Haram2

Uansett hva man måtte mene om oppdrettsnæringen så er det liten tvil om at diskusjonene går høyt og lavt om det som skjer langs kysten av Norge. Det snakkes om et gedigent omdømmeproblem for næringen og kritikken kan av og til være knallhard. Hvordan håndteres en utfordring som dette? Vi har fått informasjonssjefen i Sjømat Norge, Øyvind A. Haram, til å gi oss en situasjonsrapport sett med kommunikasjonsøyne.

Øyvind A. Haram er utdannet journalist og samfunnsviter. Han jobbet 12 år i ulike avdelinger i NRK. De siste årene som nyhetsjournalist med ansvar for havbruk og fiskeri. Siden 2010 har han vært ansatt som informasjonssjef i bransjeorganisasjonen Sjømat Norge.


15.10
PAUSE


KOMMUNIKASJON OG KOMPETANSE

Veronica-Vassbotn
Astrid-M

15.30
Er du troverdig?
Hvordan framstår vi som troverdige avsendere?

Veronica Vassbotn og Astrid M. Holand ved Nord Universitet

Vi utforsker troverdighet med ulike blikk, ser vi da det samme? Finner vi de samme svarene?

Universitetslektor Veronica Vassbotn er sosiolog og jobber med fagområdet organisasjon og ledelse ved Nord universitet. Hun har sin fordypning i emnet kommunikasjon. Førsteamanuensis Astrid Marie Holander historiker, journalist og underviser til daglig på journalistutdanninga ved Nord Universitet.

16.00
Den nye kommunikatøren
Hva slags kompetanse må kommunikatører ha i fremtiden? Hva slags kunnskap vil bransjen etterspørre?

Nord Universitet planlegger studie spesielt tilpasset dine kompetansebehov som kommunikatør. Delta i erfaringsdeling og samtale om kompetansebehov og innhold i studie under oppbygging. Hvilken kompetanse er viktig for deg i møte med nye kommunikasjonsmønstre ?

Veronica Vassbotn, universitetslektor Nord Universitet og Astrid M. Holand, førstemanuensis, Nord Universitet.


16.20
PAUSE


LÆR AV DE BESTE

Erfaringsdeling fra de tre finalistene til Nordnorsk kommunikajsonspris

16.30 Finalist 1
16.40 Finalist 2
16.50 Finalist 3

17.00
Utdeling av Nordnorsk kommunikasjonspris 2017
ved juryleder Heidi Tangstad


17.15
PAUSE


BEDRIFTSBESØK OG CASE

18.00
Avmarsj til Bådin bryggeri

Vi får smake på øl og høre om hvordan Bådin bryggeri ble en suksess. Hele historien får vi fortalt av Morten Iveland som jobber med marked/events/presse i Bådin samtidig som han er en medeier og en sentral brikke i by north – en suksessbedrift som jobber med strategisk branding og design.


SOSIALT

20.00
Middag på Hundholmen Brygghus og Gastropub

Hundholmen Brygghus og Gastropub åpnet for ca ett år siden, og vi kan trygt si at dette spesielle og mangfoldige utestedet har tatt Bodø og Salten med storm. Høyt nivå på alt fra det som serveres i begge etasjene til innredning og design. Dessuten brygges der et øl som har imponert byens mange ølkjennere.

Middag kl. 20.00 er inkludert i prisen, og vi håper flest mulig blir med! Dersom middag ikke skulle være aktuelt for deg, kan du få et fradrag på kr 600 hvis du melder fra i merknadsfeltet ved påmelding.

Hundholmen Brygghus og Gastropub

Følg også med på #komnord2017 på Facebook.

Målgruppe:

  • Kommunikasjonsrådgivere og ledere i offentlig og privat virksomhet.

Pris:

  • Medlemmer: kr 3 500
  • Student: kr 2 100
  • Ikke-medlem: kr 5 100

For å gjøre det enklere for flere kolleger å delta, ønsker vi å gi rabatt om dere bestemmer dere for å sende mer enn to personer på fagdagen:

  • Minst 3 personer fra samme organisasjon: 400 kroner i rabatt per person
  • Minst 5 personer fra samme organisasjon: 500 kroner i rabatt per person
Dato: 22.11.2017Påmeldingsfrist:15.11.2017Sted:Bodø, Thon hotell Nordlys Tilknyttet lokallag:Nord-Norge
AVHOLDT
+ Del

Kurs og seminarer

Flere kurs