Fakta og undersøkelserPublisert 7. mars 2014

European-Communication-Monitor-2013

Delta i European Communication Monitor 2014

Hva er de viktigste utfordringene for kommunikasjonsfolk i den digitale tidsalder? Hvordan er du engasjert i nettverkbygging? Hvilken rolle spiller mentorvikrsomhet i denne forbindelsen? Hvordan skal lederskap kommuniseres?

Tekst: Øyvind Ihlen

Du inviteres til å delta i årets utgave av European Communication Monitor som tar sikte på å besvare slik spørsmålene. Klikk deg inn på www.communicationmonitor.eu. Undersøkelsen tar under 15 minutter.

Fjorårets undersøkelse hadde over 2700 deltakere fordelt på 43 ulike land. Dette gjør undersøkelsen til verdens største av sitt slag.

Undersøkelsen gjennomføres av en internasjonal forskningsgruppe fra 11 europeiske universiteter, i samarbeid med European Public Relations Education and Research Association (EUPRERA), European Association of Communication Directors (EACD) og magasinet Communication Director, med sponsorhjelp fra Ketchum.

Resultatene legges fram i sommer. Alle deltakere garanteres anonymitet, og mottar en full rapport. I tillegg er alle med i trekningen om fem Lomography kameraer.

 

+ Del

Fakta og undersøkelser

 • European-Communication-Monitor-2013
  Delta i European Communication Monitor 2014

  Hva er de viktigste utfordringene for kommunikasjonsfolk i den digitale tidsalder? Hvordan er du engasjert i nettverkbygging? Hvilken rolle spiller mentorvikrsomhet i denne forbindelsen? Hvordan skal lederskap kommuniseres?

 • Den-norske-kommunikatoren
  Den norske kommunikatøren

  Hvem er det og hva er arbeidsoppgavene?

 • graf 1
  Bransjeoptimisme

  AS Norge går bra, og optimismen råder her og i europeisk kommunikasjonsbransje forøvrig. Tallene fra årets utgave av European Communication Monitor (ECM) er klare.

 • European-Communication-Monitor-2013
  European Communication Monitor 2013

  Norske kommunikatører er de mest optimistiske på vegne av egne karrieremuligheter, viser ferske resultater fra European Communication Monitor 2013.

 • LYS186031_MBR-20130411-9185
  Vokser seg inn i toppledelsen

  Kommunikasjonsbransjen har gjennomgått en enorm vekst de siste årene. Men har kommunikasjonsarbeidere fått økt innflytelse i samfunnet av den grunn? – Ja, svarer forsker ved Institutt for samfunnsforskning, Trygve Gulbrandsen. – Det er ingen tvil om at kommunikasjonsfunksjonen er blitt langt viktigere.

 • statistikk
  Et demokratisk problem?

  Antall journalister faller, mens det blir stadig flere kommunikatører. Hvordan tåler demokratiet flere mediekutt, og hva blir kommunikatørens rolle i den nye medievirkeligheten?

 • Statistikk_tall
  Lønn i kommunikasjonsbransjen

  Lønnstallene fra 2013 er nå klare. Totalt 1782 kommunikatører har oppgitt sin lønn. Beregn din gjennomsnittslønn!

 • Sterk-vekst-i-bransjen
  Rekordmange medlemmer

  Kommunikasjonsbransjen er i stadig vekst, og ved utgangen av 2012 var det 4117 medlemmer i Kommunikasjonsforeningen. Det er en økning på 45 % siden 2007.

 • Kom For Ill_3806 (Small)
  Kompleks hverdag

  Kompleksitet er det viktigste stikkordet som beskriver virkeligheten slik europeiske kommunikatører ser den. Virksomheter har flere kontaktpunkter med omgivelsene enn noensinne. Det viser tall fra den siste utgaven av the European Communication Monitor.

 • Internkommunikasjon
  Internkommunikasjon nedprioriteres

  En undersøkelse blant Kommunikasjonsforeningens medlemmer viser at 50 prosent mener at effekten av internkommunikasjon ikke måles. Nesten like mange mener at feltet nedprioriteres på bekostning av eksternkommunikasjon.

Beregn lønn

Respondenter

0

Gjennomsnittslønn

0

Kvinne Mann

Ledige stillinger

 • Kommunikasjonsrådgiver

  Universitetet i Oslo

  Sted: Blindern, Oslo

  + Del
 • Public and Media Relations Specialist

  Opera Software

  Sted: Oslo

  + Del
 • Taleskriver/kommunikasjonsrådgiver - Rådgiver/seniorrådgiver

  Kunnskapsdepartementet

  Sted: Oslo

  + Del
 • Kommunikasjonsrådgiver

  Human-Etisk Forbund

  Sted: Oslo

  + Del