Fakta og undersøkelserPublisert 1. februar 2016

Skjermbilde av lønnskalkulator

Dette tjener vi

Årets lønnsstatistikk er klar, og i snitt tjener vi litt mer enn før. Du kan bruke vår lønnskalkulator til å finne gjennomsnittslønn for din stillingsgruppe.

Tekst: Malin Sundby Revaa

Kommunikasjonsforeningen gjennomfører årlig en undersøkelse om lønn. Denne skal kartlegge lønnsnivået i kommunikasjonsbransjen og skaper grunnlaget for lønnsstatistikken og lønnskalkulatoren som presenteres på vår nettside.

Undersøkelsen blir sendt ut til alle våre medlemmer i arbeid, og denne gangen har det kommet inn 1715 svar, en svarprosent på 44 %. Blant respondentene er det en liten overvekt av kvinner (66,5 prosent), og fordelingen er jevn mellom offentlige og private virksomheter. Dette bildet gjenspeiler foreningens medlemsbase godt.

De fleste respondentene befinner seg i stillingsgruppene kommunikasjonsrådgiver, seniorrådgiver kommunikasjon eller kommunikasjonssjef. Til sammen utgjør disse tre gruppene 60 prosent av respondentene. Snittlønnen for kommunikasjonssjefer er 776 450 kroner, mens kommunikasjonsrådgiverne og seniorrådgiverne tjener i gjennomsnitt henholdsvis 564 159 og 636 010 kroner.

Her finner du oversikten over gjennomsnittslønn for de ulike stillingsgruppene og lønnskalkulatoren vår.

 

+ Del

Fakta og undersøkelser

 • Skjermbilde av lønnskalkulator
  Dette tjener vi

  Årets lønnsstatistikk er klar, og i snitt tjener vi litt mer enn før. Du kan bruke vår lønnskalkulator til å finne gjennomsnittslønn for din stillingsgruppe.

 • ECM14
  Digital kommunikasjon både berikende og vanskelig

  84 % av Europas kommunikatører oppgir at nye måter å kommunisere på beriker jobbene deres. Samtidig opplever hele 73 % at arbeidspresset er stadig økende, viser resultatene fra European Communication Monitor 2014.

 • proffere pr
  PR-bransjen mer profesjonell

  Den ferske rapporten «Proffere PR presser pressen» av medieforsker Jens Barland viser at PR-bransjen er blitt mer profesjonell og jobber i det skjulte. Offentlig sektor oppfattes som mer lukket etterhvert som informasjonsavdelingene har blitt større.

 • European-Communication-Monitor-2013
  Delta i European Communication Monitor 2014

  Hva er de viktigste utfordringene for kommunikasjonsfolk i den digitale tidsalder? Hvordan er du engasjert i nettverkbygging? Hvilken rolle spiller mentorvikrsomhet i denne forbindelsen? Hvordan skal lederskap kommuniseres?

 • Den-norske-kommunikatoren
  Den norske kommunikatøren

  Hvem er det og hva er arbeidsoppgavene?

 • graf 1
  Bransjeoptimisme

  AS Norge går bra, og optimismen råder her og i europeisk kommunikasjonsbransje forøvrig. Tallene fra årets utgave av European Communication Monitor (ECM) er klare.

 • European-Communication-Monitor-2013
  European Communication Monitor 2013

  Norske kommunikatører er de mest optimistiske på vegne av egne karrieremuligheter, viser ferske resultater fra European Communication Monitor 2013.

 • LYS186031_MBR-20130411-9185
  Vokser seg inn i toppledelsen

  Kommunikasjonsbransjen har gjennomgått en enorm vekst de siste årene. Men har kommunikasjonsarbeidere fått økt innflytelse i samfunnet av den grunn? – Ja, svarer forsker ved Institutt for samfunnsforskning, Trygve Gulbrandsen. – Det er ingen tvil om at kommunikasjonsfunksjonen er blitt langt viktigere.

 • statistikk
  Et demokratisk problem?

  Antall journalister faller, mens det blir stadig flere kommunikatører. Hvordan tåler demokratiet flere mediekutt, og hva blir kommunikatørens rolle i den nye medievirkeligheten?

 • Statistikk_tall
  Lønn i kommunikasjonsbransjen

  Lønnstallene fra 2013 er nå klare. Totalt 1782 kommunikatører har oppgitt sin lønn. Beregn din gjennomsnittslønn!

Beregn lønn

Respondenter

0

Gjennomsnittslønn

0

Kvinne Mann

Ledige stillinger

 • Nettredaktør & kommunikasjonsrådgiver

  Human-Etisk Forbund

  Sted: Oslo

  + Del
 • Kommunikasjonsrådgiver – digital formidling

  Animalia

  Sted: Oslo

  + Del
 • Kommunikasjonsansvarlig - Politiets IKT-tjenester

  Politiets IKT-tjenester

  Sted: Oslo

  + Del
 • Kommunikasjonsrådgiver

  Sweco

  Sted: Oslo

  + Del