Det står om vår troverdighet

Invitasjon til medlemsmøte om falske nyheter:

Det står om vår troverdighet

2016 ga oss Brexit og Trump. Og falske nyheter. Det virker lenge siden vi diskuterte skjulte agendaer, innholdsmarkedsføring og eksklusive vinklinger som trusselen mot en åpen og opplyst samfunnsdebatt. Nå snakker vi om det postfaktuelle samfunnet og “fake news”. Hva er disse fenomenene? Hva er omfanget, og hvordan påvirker det oss? Hva kan vi kommunikatører gjøre i møte med falske nyheter og usanne fakta? Det må vi finne ut av, og vi starter 30. mars kl 08.30 på Kulturhuset.

Medlemsmøte

Fra venstre: Ida Aalen, Silje Rønning Kampesæter, Knut Are Tornås, Kjersti Løken Stavrum og Ingrid Langerud.

Vi har med oss:

Ida Aalen, skribent, tidligere i Netlife Research. Facebook flikker på nyhetsstrømmen, og tyske politikere truer med gigantbøter. Hva skal vi gjøre med falske nyheter? Det har hun (noen av) svarene på.

Knut Are Tornås, redaksjonsleder og Silje Rønning Kampesæter, prosjektleder, NRK Nyheter. De to skal snakke om hvordan de har valgt å gripe tak i "Fake News"-problematikken i NRKs nyhetsavdeling. Er journalistikken i krise i møte med falske nyheter, eller ble falske nyheter til fordi journalistikken er i krise?

Kjersti Løken Stavrum, nå direktør i Tinius-stiftelsen, frem til i fjor generalsekretær i Norsk Presseforbund. Hun vil ta for seg hvordan følelser har tatt over for fakta og falske nyheter. Begge krefter er etisk problematiske og er en dårlig miks.

Ingrid Langerud, kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet. Hun vil fortelle om hvordan partiet har blitt eksponert for falske nyheter, og hvordan de har og vil møte fenomenet.

Program:

08.00-08.30 Enkel frokost og kaffe
08.30-10.00 Faglig program

Det er gratis påmelding. De som ikke kommer, og ikke melder avbud innen 24 timer før start, blir fakturert 200 kroner i etterkant.

Er du på møte for første gang og alene? Send en e-post til leder Thomas Tangen, thomas.tangen@skatteetaten.no eller snakk med oss i døren. Vi vil gjerne slå av en prat.

Dato: 30.03.2017, kl. 08.00-10.00Sted:Kulturhuset, Youngstorget 3, OsloPris:Arrangementet er gratis for medlemmer. Kr. 200,- for ikke-medlemmerTilknyttet lokallag:Oslo-Akershus