Bedre oversikt og informasjonsflyt - med MS Outlook og MS OneNote

Dette dagskurset gir deg en forståelse av hvordan du kan oppnå bedre oversikt og informasjonsflyt med mindre stress i det daglige arbeidet.

Fint om dere ved påmelding kan oppgi i kommentarfeltet hvilken Office-pakke dere bruker (2010, 2013 eller 2016).

De aller fleste av oss har mange ulike oppgaver hvor e-post, muntlige beskjeder, egne og andres notater står sentralt. I kurset viser vi deg hvordan smart bruk av MS Outlook og MS OneNote, kan gjøre denne informasjonshåndteringen smidig, enkel og oversiktlig.

• Har du en uoversiktlig innboks?
  • Irriterer du deg over at du ikke raskere kan finne e-poster eller notater?
  • Hender det at du glemmer å sende informasjon til kunder eller andre kontakter?
  • Savner du et system, metode eller verktøy for å samle ideer og informasjon?
  • Lar du tilfeldigheter avgjøre hvilke oppgaver som prioriteres?
  • Skulle du ønske at du enklere kunne dele ideer og informasjon med andre?
  • Hender det at du ikke har kontroll på oppgavene du skal utføre?
  • Påvirker ugjorte oppgaver kvaliteten på helgene og feriene dine?

Hvis du svarte ja på noen av spørsmålene ovenfor, er dette kurset for deg. Mange blir overrasket over hvor enkelt de kan fjerne tidstyver og unødig stress gjennom små endringer i daglige rutiner, og smart bruk av IT-verktøyene MS Outlook og MS OneNote. En av våre kursdeltakere uttalte dette etter endt kurs: Dette er den mest nyttige opplæringen jeg har fått siden jeg lærte klokka på barneskolen!

Læringsmål

Forstå hvordan en smartere bruk av MS Outlook og MS OneNote kan hjelpe deg til å bli mer produktiv, samt motivere deg til å ta tak i mulighetene.

Målgruppe

Kommunikasjonsrådgivere, ledere eller andre med administrative arbeidsoppgaver i offentlig og privat virksomhet.

MS Outlook (før lunsj)

• Glasspapers anbefaling for optimal oppsett og bruk av MS Outlook – fokus på arbeidsflyt og oppgaver
  • Hvordan få kontroll på Innboks
  • Optimal arkivering i MS Outlook
  • Hvordan få oversikt og kontroll gjennom Oppgaver
  • Hvilke muligheter gir kategorisering deg
  • Kobling til OneNote
  • Anbefalinger ift smarttelefon og nettbrett
  • Diverse tips og triks
  • Oppsummering; Hvilke endringer ønsker du å få til?

MS OneNote (etter lunsj)

• Hva er OneNote
  • Hvordan strukturere og lage notater
  • Hvordan samle innhold
  • Hvordan bruke sammen med MS Office
  • Hvordan bruke med MS Outlook
  • Hvordan organisere med koder
  • Hvordan samhandle enkelt og effektivt
  • Hvordan søke effektivt
  • Anbefalinger ift smarttelefon og nettbrett
  • Hvordan kan du bruke OneNote
  • Oppsummering og veien videre

Kursets innhold er basert på Glasspapers erfaring og kunder gjennom mange år, diverse litteratur og forskning og anerkjente metoder. Blant våre inspirasjonskilder finnes «Your Brain at Work» (David Rock), «The Power of Habit» (Charles Duhigg), “Getting Things Done”® (David Allen), “Bli best” (Erik Bertrand Larsen) og «Take Back Your Life” (Sally McGee)

Kursholder

Øivind Hansen

Øivind er IT-konsulent og instruktør, med primærfokus på mestring av arbeidsflyt i Outlook, Microsoft Share Point og Microsoft Dynamics CRM. Han har også kompetanse innen standard Office applikasjoner og SuperOffice CRM.

Øivind er formelt utdannet Ingeniør og IT-kandidat, og har mer enn 15 års erfaring med salgs- og markedsaktiviteter mot norsk industri og næringsliv. Med vekt på industriell IT, nettverk, automatisering og prosessteknologi, så har han opparbeidet en allsidig kompetanse som kommer Glasspaper til gode. Foruten sin tekniske bakgrunn, så bidrar også hans brede erfaring med presentasjonsteknikk, forelesninger, pedagogikk, effektivisering av arbeidsprosesser og fokus på «stressfri produktivitet» til at rollen som instruktør fylles på en god måte. Øivind har jobbet for Glasspaper AS siden juni 2011.

Dato: 09.03.2017, kl. 09.00-16.00Påmeldingsfrist:02.03.2017Sted:Scandic Havet, BodøPris:Medlem: kr. 2 600,-. Studentmedlem kr. 2 300,-. Ikke-medlem kr. 3 600,-Tilknyttet lokallag:Nord-Norge